ANDROID MARSHMALLOW a€“ CE BEZEA DELICIOASA NE PREGATESC CEI DE LA GOOGLE?

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Android Marshmallow este numele oficial al urmatoarei actualizari pentru sistemul de operare Google. In curand ne vom lua ramas bun de la Android Lollipop (5.0) si vom trece pe cea mai noua platforma mobila.

Ce imbunatatiri aduce aceasta ? Am testat versiunea lansata de dezvoltatori si va prezentam urmatoarele imbunatatiri aduse de aceastia:

  1. Doze Mode

Cu totii ne dorim o viata mai indelungata a bateriei si orice imbunatatire in acest scop este binevenita. Producatorii de la Samsung au infuriat unii utilizatori cu bateriile incorporate dar au remediat acest lucru prin lansarea Doze Mode. Acest sistem detecteaza dispozitivul cand acesta nu este folosit si il pune intr-un sleep mode care utilizeaza mai putina energie si poate dubla durata de viata a bateriei.

 

  1. Particularizarea setarilor rapide

Unul dintre cele mai bune lucruri la sistemul de operare Google este libertatea de a schimba lucrurile cum doresti. Cu toate acestea, Lollipop nu te lasa sa personalizezi setarile rapide si formarea unei structuri pe placul tau. Interfata utilizatorului din Android M va putea sa faca acest lucru.

 

  1. Dezinstalarea rapida a aplicatiilor

O mica schimbare la noul sistem de operare este posibilitatea de a dezinstala aplicatii direct de pe ecranul de start. Poti alege dezinstalarea unei aplicatii sau eliminarea ei fara sa mai intri in manager-ul de aplicatii.

 

  1. Google Now la o singura atingere

Serviciul Google Now este o caracteristica destul de importanta a sistemului de operare Android si va fi imbunatatit in cadrul versiunii Marshmallow. Acum , printr-o simpla atingere a butonului home, Google Now vine in ajutorul tau si este pregatit pentru orice ai avea nevoie. Mai bine de atat , nu va trebui sa parasesti aplicatia pe care o folosesti pentru a cere informatii de la asistentul tau personal marca Google.

 

  1. Android Pay

Suntem inca departe de conceptul de a face plati doar cu telefonul personal, dar Android M va face parte din acest viitor. La fel ca Apple si Samsung , Google a lansat noul sistem de plata  Android Pay, care  va fi implementat in Marshmallow pentru a face achizitii simple (prin NFC) fara a deschide vreo aplicatie.

  1. Suporta scaner de amprente digitale

Avem deja scanere de amprente pe numeroase dispozitive, asa ca nu o putem numi o noua caracteristica , dar Android M le suporta nativ. Asta inseamna ca veti putea folosi amprenta dumneavoastra pentru a autoriza plati prin intermediul Android Pay si pentru a confirma platile in cadrul Play Store.

 

  1. Permisiunile aplicatiilor pot fi configurate

Un lucru destul de enervant in cazul sistemului de operare Android este ca la descarcarea unor aplicatii se cere acordul de accesare a datelor personale. Un bun exemplu este atunci cand incerci sa descarci un joc de strategie si acesta cere acces la contactele tale. Ei bine , in cazul Android M avem posibilitatea de a alege permisiunile oferite unei aplicatii instalate si de a refuza unele atunci cand o aplicatie o solicita.

 

  1. Direct Share

Daca trimiti des link-uri, fotografii si fisiere la unul dintre prietenii tai, Android M va adauga contactul acestuia in meniul de share pentru a accelera acest proces. E ca si cum ai avea un contact la Favorite in momentul in care deschizi aplicatia de formare a unui numar de telefon.

 

  1. Un control mai bun al volumului

Pe langa modul Nu deranjati(DND), care face parte acum din setarile rapide, la Android M s-au implementat trei slidere separate dar eficiente pentru a controla volumul pentru apeluri,notificari si alarme.

 

 

Acestea sunt doar cateva din imbunatatirile aduse de catre cei de la Google acestui sistem de operare. Celelalte le vom descoperi impreuna la lansarea versiunii finale a acesteia in trimestrul 3 al acestui an(undeva la sfarsitul lunii Septembrie spun sursele).

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici