Samsung Unpacked 2024: Ce ne rezerva noua serie Galaxy S24

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

 

 


Programat sa aiba loc pe 17 ianuarie 2024, evenimentul anual Samsung Unpacked este de asteptat sa prezinte o serie de noi functii si imbunatatiri care vor impinge limitele tehnologiei mobile.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Galaxy S24 Ultra va fi, fara indoiala, vedeta evenimentului de anul acesta. Cu toate astea, emblematicul smartphone din 2024 al gigantului coreean ar trebui sa contina cateva schimbari semnificative si imbunatatiri AI pentru a se putea ridica la nivelul OnePlus 12 si a altor smartphone-uri Android care vor aparea in curand. 

Ca intotdeauna, zvonurile au dezvaluit aproape totul. CAD-urile si randarile din presa indica faptul ca telefonul va avea un ecran plat de 6,8 inchi cu o luminozitate maxima de peste 2.500 de nits.

Telefonul ar putea fi dotat, de asemenea, cu margini din titan pentru un aspect si o senzatie mai premium la atingere. In afara de optiunile noi de culoare, se presupune ca designul general va ramane similar cu cel al Galaxy S23 Ultra, cu modificari minore. La nivel intern, viitorul Galaxy de la Samsung ar putea folosi un cip Snapdragon 8 Gen 3, 12 GB de RAM si pana la 1 TB de stocare UFS 4.0. Capacitatea bateriei se zvoneste ca va ramane neschimbata la 5.000 mAh, cu viteze de incarcare prin cablu, de asemenea, aparent blocate la 25/45W ca si telefoanele Galaxy anterioare.

Flagship-urile Samsung au inclus in mod constant camere foto impresionante, iar S24 Ultra pare sa continue aceasta tendinta. Zvonurile sugereaza ca gigantul coreean va ramane la camerele primare de 200MP si ultra-wide de 12MP pentru inca un an. Aparent, configuratia zoom-ului se va schimba, Samsung renuntand la teleobiectivul de 10x in favoarea unui shooter de 5x. Din punct de vedere fizic, acesta ar trebui sa fie un senzor mai mare, permitandu-i sa capteze mai multa lumina si, prin urmare, sa realizeze fotografii mai bune.

Samsung Galaxy S24 si S24+ 

Pe langa modelul Ultra, Samsung ar trebui sa prezinte si variantele Plus si normala ale Galaxy S24. Spre deosebire de Ultra, se presupune ca variantele S24 si S24+ vor prezenta modificari mai modeste. Designul lor ramane aparent neschimbat, iar din informatii sugereaza ca Samsung se concentreaza in principal pe actualizarile interne cu acestea in acest an.

Galaxy S24+ va trece la un ecran de 6,7 inci cu rezolutie QHD+ - fata de ecranul AMOLED FHD+ de 6,6 inci al lui S23+. Se zvoneste, de asemenea, ca va primi un upgrade al capacitatii bateriei la 4.900 mAh fata de 4.700 mAh a predecesorului sau, ceea ce ar trebui sa ii permita sa aiba o durata de viata mai mare. Un alt upgrade presupus a fi major este de 12GB de memorie RAM ca standard, cu 4GB mai mult decat S23+.


In timp ce Galaxy S24+ ar trebui sa utilizeze, de asemenea, un cip Snapdragon 8 Gen 3, unele piete ar putea primi o varianta cu procesor Exynos 2400. In SUA, insa, zvonurile indica faptul ca Samsung va ramane la cipul Snapdragon pentru intreaga gama S24.

In ceea ce priveste micul Galaxy S24, se zvoneste ca nu va include nicio schimbare majora. In afara de un ecran AMOLED mai luminos, ar trebui sa fie livrat cu un SoC mai rapid, desi Samsung ar putea folosi Exynos 2400 in-house in loc de Snapdragon 8 Gen 3. Se zvoneste ca configuratia camerei de pe ambele modele non-Ultra S24 nu va suferi schimbari semnificative, cu Samsung ramanand aparent la aceeasi combinatie de 50MP + 12MP + 10MP.

Galaxy AI

In afara de noile telefoane emblematice, Galaxy AI ar trebui sa fie punctul culminant al evenimentului Unpacked de la Samsung. AI a fost un cuvant cu adevarat la moda in cea mai mare parte a anului 2023, iar aceasta tendinta ar trebui sa ia si mai mult avant in 2024. Se pare ca Samsung vrea sa intreaca Pixel 8 in materie de AI cu Galaxy S24, oferind multe functii bazate pe inteligenta artificiala. Si, datorita leak-urilor, exista o idee buna despre care sunt acestea.


Pornind de la Google, Samsung intentioneaza sa includa o functionalitate de tip Magic Editor pe urmatoarele sale flagship-uri. Aceasta va va permite sa mutati subiectii si sa stergeti obiectele nedorite dintr-o fotografie. Aparent, compania ar putea oferi chiar si o functie Object Eraser pentru videoclipuri. Samsung a dezvaluit deja ca seria S24 va utiliza AI pentru a traduce apelurile telefonice in timp real. Totusi, majoritatea acestor functii vor necesita o conexiune la internet si un cont Samsung pentru a functiona.

One UI 6.1

Se pare ca Samsung Galaxy S24 va fi lansat cu One UI 6.1. Urmatoarea versiune a skin-ului Android de la Samsung ar trebui sa se bazeze pe One UI 6 si sa contina noi functii si imbunatatiri. Toate functiile bazate pe inteligenta artificiala mentionate mai sus vor fi un punct cheie al One UI 6.1, dar ne putem astepta si la alte imbunatatiri in utilizare. O scurgere de informatii a detaliat deja noile mecanisme de control a longevitatii bateriei pe care skin-ul le-ar putea include.

In timp ce One UI 6.1 va debuta pe Galaxy S24, va ajunge in cele din urma si pe Galaxy S23 si pe alte dispozitive Galaxy premium.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici