PICO 4: TOT CE TREBUIE SĂ STII DESPRE RIVALUL QUEST 2 DE LA BYTEDANCE

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Pico 4 este prima cască VR care se opune liderului de piață Meta Quest 2. Iată ce trebuie să știi:

Piața VR este în mâini ferme de doi ani. Meta Quest 2 oferă realitate virtuală pentru începători la un preț imbatabil și și-a construit rapid un cvasi-monopol.

Pico 4 este primul headset VR care contestă această poziție. Acesta funcționează independent, oferă jocuri VR bine cunoscute și costă mai puțin decât un Meta Quest 2 - în ciuda unui echipament hardware parțial mai bun.

ByteDance, compania mamă a TikTok și concurent al Meta, a achiziționat Pico în vara anului 2021: Proprietarul rețelei de socializare cu cea mai rapidă creștere atacă acum Meta în spațiul realității virtuale, investind în tehnologie și stabilind prețuri la produsele sale la fel de agresive ca și cele ale Meta.

În timp ce Pico își vindea produsele VR în principal către întreprinderi și consumatori chinezi înainte de achiziție, compania se împinge în Occident sub egida ByteDance. Pico Neo 3 Link a fost primul test de piață.

După multe zvonuri, Pico a dezvăluit oficial Pico 4 pe 22 septembrie. Este pentru prima dată când consumatorii occidentali au posibilitatea de a alege între două căști autonome la prețuri accesibile: Meta Quest 2 și Pico 4. Deși Pico 4 utilizează noi tehnologii VR în anumite domenii, nu se află în concurență directă cu viitoarea cască VR Quest Pro de la Meta. Pico 4 Pro, care va urma mai târziu, este mai potrivită pentru acest lucru. Poți citi mai multe despre asta mai jos in articol.

Ce oferă Pico 4 și în ce fel se deosebește de actuala cască VR Quest 2 de la Meta?

Ce performanțe oferă Pico 4?

În ceea ce privește performanța, ambele dispozitive sunt echipate cu un Snapdragon XR2, care este cipul standard actual pentru căștile VR independente. Cu toate acestea, Pico 4 are 8 GB de memorie de lucru în loc de 6 GB în cazul Quest2.

Ce rezoluție are Pico 4?

Cele două ecrane LC de 2,56 inch au o rezoluție ușor mai mare, de 2.160 pe 2.160 pixeli, decât cea a ecranului unic al Meta Quest 2 (1.920 pe 1.832 pixeli). Ratele de reîmprospătare acceptate sunt de 72 și 90 hertzi. Căștile sunt certificate pentru lumină albastră redusă și oferă astfel o experiență de joc prietenoasă cu ochii.

Pico 4 oferă, de asemenea, noi controlere VR

Ce lentile utilizează Pico 4?

Principala diferență între Quest 2 și Pico 4 este că Pico 4 utilizează lentile pancake. Acestea permit un factor de formă mult mai subțire și o greutate mai mică decât Meta Quest 2, care utilizează lentile Fresnel clasice. Quest Pro va utiliza, de asemenea, lentilele pancake.

Câmpul de vizualizare este de 105 grade, potrivit Pico. Din cauza apropierii lentilelor pancake de ochii utilizatorului, câmpul de vizibilitate pare mai mare decât indică cifra de grade

Este posibilă ajustarea distanței dintre lentile la Pico 4?

Spre deosebire de Quest 2, care oferă doar trei niveluri, la Pico 4 puteți ajusta în mod continuu distanța dintre lentile. Căștile suportă o gamă IPD de 62 până la 72 de milimetri. Dacă porți ochelari, poți utiliza distanțierul inclus în cască pentru a proteja mai bine lentilele. Cu toate acestea, ramele normale de ochelari se potrivesc dedesubt fără probleme.

Care este greutatea lui Pico 4?

Datorită opticii pancake și a bateriei din spate, carcasa lui Pico 4 cântărește doar 295 de grame.

Cu suportul pentru cap, acesta cântărește în total 586 de grame, potrivit producătorului. Suportul pentru cap este mai robust și de mai bună calitate decât simpla curea din țesătură de la Meta Quest 2 și oferă o curea reglabilă cu piele sintetică antiderapantă.

Quest Pro, pe de altă parte, va avea, de asemenea, un suport stabil pentru cap, conform primelor scurgeri de informații, dar pare să mute greutatea căștii VR mai mult în jumătatea superioară a frunții.

Pico 4 este putin mai subțire, mai mic și mai ușor decât Meta Quest 2

Cât durează bateria Pico 4?

Bateria are o capacitate de 5.300 mAh și se presupune că poate funcționa până la trei ore. Bateria este compatibilă cu Quick Charge 3.0 de la Qualcomm și poate fi astfel reîncărcată rapid. Quest 2 are o autonomie de aproximativ două-trei ore.

Pico 4 are difuzoare integrate?

Difuzoarele sunt integrate în suportul pentru cap și oferă sunet surround 3D. Cele două microfoane integrate susțin reducerea zgomotului (până la 30 dB) și anularea ecoului (până la 50 dB).

Oferă Pico un mod passthrough?

La fel ca Meta Quest 2, Pico 4 are patru camere pentru urmărirea camerei. O cameră RGB de 16 megapixeli este integrată în partea frontală și permite un mod passthrough RGB mai clar. Meta Quest 2 oferă doar passthrough alb-negru de calitate slabă. Cu toate acestea, Quest Pro va oferi o cameră color și passthrough color.

Ce caracteristici oferă controllerele Pico 4?

Pe lângă căștile VR, controlerele VR au fost, de asemenea, complet reproiectate și sunt mai elegante decât cele ale Pico Neo 3 Link. Inelele de urmărire merg acum în diagonală la încheietura mâinii în loc să iasă din mâner, ceea ce permite să apropii controllerele fără ca inelele de urmărire să te încurce.

Noile controlere VR ale Pico 4

Pico promite, de asemenea, o experiență haptică mai realistă datorită noului motor HyperSense. Controlerele sunt alimentate de două baterii AA înlocuibile. Opțiunile de intrare sunt aproape aceleași ca la controllerele tactile Meta: Fiecare controler are un stick analogic, două butoane principale, un buton de declanșare și un buton de apucare. Controlerele Pico au fiecare două butoane de sistem, dintre care unul este pentru capturi de ecran.

Pico 4 suportă urmărirea mâinilor?

Da.

Ce sistem de operare utilizează Pico 4?

Căștile rulează pe Android, ca și Quest 2, și utilizează un sistem de operare optimizat pentru VR numit Pico OS.

Ce aplicații VR sunt disponibile pentru Pico 4?

În Pico Store există aplicații VR care acoperă jocuri, fitness, video și socializare.

Printre jocurile VR confirmate până acum se numără: Peaky Blinders: The King's Ransom, Ultimechs și The Walking Dead: Saints & Sinners 2. Deocamdată lipsesc jocurile exclusive de profil înalt, precum Resident Evil 4 de la Meta. O cooperare exclusivă cu Ubisoft ar putea începe în 2023: Just Dance va fi lansat atunci în Pico Store.

 

 

Pico 4 este destinat, de asemenea, fitness-ului VR

Fanii fitness-ului VR se pot aștepta la un tracker de calorii integrat și Pico Fitness, o aplicație care sugerează planuri de antrenament și analizează și urmărește progresul personal. Printre aplicațiile de fitness plătite se numără Les Mills Body Combat, All-in-One Summer Edition și Creed: Rise to Glory.

Pico promite, de asemenea, "experiențe muzicale live revoluționare" împreună cu Wave și anunță Pico Worlds, care se presupune a fi un fel de proto-Metaverse. Cu toate acestea, selecția de aplicații VR din Pico Store nu poate ține în prezent pasul cu Quest Store.

Pico 4 suportă PC VR prin cablu și streaming wireless?

Pico 4 nu dispune de o conexiune prin cablu cu port de afișare pentru streaming PCVR nativ. De asemenea, nu este disponibil un cablu USB-C pentru un semnal de streaming video. Ca motiv, Pico indică spre Pico Neo 3 Link, care este destinat gamerilor care doresc să joace jocuri SteamVR, de exemplu. Pico 4 este destinat exclusiv aplicațiilor native, mobile.

În 2023, se presupune că va exista un dongle Wi-Fi pentru transmiterea directă între PC și Pico 4. Pico nu a gestionat foarte bine transmisia wireless în trecut, așa că trecerea la un dongle este evidentă. Un dongle Wi-Fi este, de asemenea, planificat în curând pentru căștile Quest.

Deoarece Pico 4 suportă Wi-Fi 6, streamingul Wi-Fi actual al Pico ar putea teoretic să funcționeze dacă software-ul Pico permite acest lucru.

Când va fi lansat Pico 4?

Pico 4 este disponibil în două versiuni: 128 GB sau 256 GB.

Dispozitivul a fost pus în vânzare în Europa, Japonia și Coreea de Sud pe 18 octombrie 2022. Singapore și Malaezia urmează să fie adăugate ulterior. Pico Interactive nu oferă momentan detalii despre data la care căștile vor fi puse în vânzare în SUA.

Piața de acolo este ferm în mâinile Meta. Bytedance se confruntă, de asemenea, cu amenințarea unei acțiuni în justiție în SUA. Este posibil ca Pico să testeze mai întâi lansarea Pico 4 în Europa și abia apoi să se extindă în SUA. În special în Germania, Pico are în prezent încă un avantaj, deoarece Meta Quest 2 nu este vândut oficial acolo.

Există accesorii pentru Pico 4?

Pico plănuiește următoarele accesorii pentru 2023:

  • brățară de fitness Pico pentru a monitoriza în mod eficient mișcările părții inferioare a corpului
  • o husă de transport pentru un transport ușor
  • un dongle USB pentru PC-VR fără fir (Pico 4 acceptă Wi-Fi 6 pentru streaming PC VR)

Ce zici de un Pico 4 Pro?

Se așteaptă ca Pico 4 Pro să ofere un sistem suplimentar de urmărire a ochilor și a feței și să concureze cu Quest Pro. Acesta va fi anunțat mai târziu în acest an, dar va fi vândut numai întreprinderilor și dezvoltatorilor. Feedback-ul primit de la dispozitiv va fi folosit pentru a îmbunătăți căștile VR și, eventual, pentru a le vinde utilizatorilor casnici în 2023.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici