NOUL ASUS ZENFONE AR STIE TANGO, GOOGLE TANGO

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Da, si nu e vorba de stilul de dans. Google Tango este platforma de realitate augmentata (prescurtat AR) si 3D Mapping dezvoltata de compania giganta Google. Iar noul Asus Zenfone AR, proaspat lansat la CES 2017, este al doilea telefon care suporta aceasta tehnologie, primul dispozitiv anuntat fiind Lenovo Phab2 PRO.

 Asus Zenfone AR vine cu un display touchscreen de 5,7 inci cu o rezolutie de 1440 x 2560 pixeli, protejat cu sticla Cornin Gorilla Glass 4. Smartphone-ul este propulsat de un procesor Qualcomm Snapdragon 821 si vine cu o memorie de 6GB RAM care se pare ca deja a intrat in trend-ul flagship-urilor in ceea ce priveste smartphone-urile. Pe parcursul anului se pare ca marimea de 6GB a memoriei RAM va deveni una standard.

Atunci cand vine vorba de camera foto, "pachetul" Zenfone AR include o camera principala formata din 3 ansamble: primul de 23 megapixeli cu o diafragma 2.0 pentru fotografii, a doua camera pentru urmarirea miscarilor si a 3-a camera pentru adancime in campul vizual. Camera secundara este de 8 Megapixeli, perfecta pentru selfie-uri reusite. Ca si sistem de operare, acesta ruleaza cea mai recenta versiune de Android si anume Nougat (7.0) si vine cu o baterie ne-detasabile cu o capacitate de 3,300 mAh.

In ciuda faptului ca Asus Zenfone AR este al doilea telefon care suporta platforma Google Tango, defapt acesta este primul care suporta ambele platforme Google: Tango ( Realitate Augmentata) si DayDream (Realitate Virtuala).
Proiectul Tango a fost initiat in departamentul de Tehnologii si Proiecte Avansate de la Google si a fost implementat printr-o serie de senzori integratin in camera foto a unui dispozitiv mobil, astfel incat acesta sa isi inteleaga propria pozitie in raport cu imprejurimile. Astfel, maparea 3D a platformei Google Tango poate sa ghideze utilizatorul printr-un muzeu, sa-l ajuta sa lucreze la proiecte de casa sau sa creeze un univers animat.

Articol scris de: Zsolt Kiss 

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici