CASA SMART CU BANI PUTINI? DA, SE POATE!

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Daca ai impresia ca pentru a-ti transforma casa intr-un spatiu smart trebuie sa fii miliardar, trebuie sa te contrazic. Z Wave promite sa aduca cea mai noua tehnologie in materie de automatizare a dispozitivelor casnice in casele fiecaruia dintre noi.

Z Wave este un protocol care permite controlul asupra dispozitivelor conectate, astfel incat acestea sa functioneze si autonom dar si in grupuri. Aceasta tehnologie este implementata in produsele Fibaro, un brand extrem de cunoscut in domeniul automatizarii caselor.

Te intrebi cum functioneaza mai exact? O sa iti dau un exemplu. Imagineaza-ti ca te intorci seara de la birou si atunci cand te apropii de casa usa de la garaj se deschide automat. Apoi pasesti in casa unde lumina este aprinsa, televizorul deja este pornit pe programul tau preferat, iar temperatura este setata exact asa cum iti place. Si nu, nu ma refer ca este mama ta cea care are grija ca totul sa fie pregatit pentru intoarcerea ta acasa. Acest scenariu este posibil datorita senzorilor Fibaro incorporati in fiecare dispozitiv al casei tale. Senzorii sunt controlati de o unitate centrala, care transmite comenzile prin intermediul protocolului Z Wave.

Totul depinde de tine, de imaginatia si nevoile tale. Poti sa instalezi senzori de miscare care detecteaza si cele mai mici detalii, senzori pentru inundatie sau un buton multifunctional care sa controleze gadget-urile din casa. Vei primi direct pe smartphone notificari cu privire la ceea ce se intampla acasa atunci cand tu esti plecat si vei fi linistit ca siguranta casei este asigurata. Partea cea mai buna este ca senzorii sunt usor de instalat si accesibili ca pret. In plus, acestia au un dimensiuni reduse si un design minimalist, care se integreaza perfect in orice decor.

Vezi, nu este greu sa ai o casa smart, daca stii sa iei decizii inteligente. Incearca si tu performanta tehnologie Z Wave, cu produsele Fibaro. Le gasesti AICI.



Articol scris de Adina Ananie

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici