Topul telefoanelor cu cea mai buna rata de refresh a ecranului

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Rata de refresh a ecranului este detaliul subtil care iti poate imbunatati intreaga experienta de utilizare a unui smartphone. Cele mai performante telefoane au ecrane cu o rata de refresh de peste 120 Hz, ceea ce iti va garanta ca intreg continutul va rula fluid atunci cand faci scroll. Efectele de animatie vor functiona cu eficienta maxima, performantele fiing augmentate si de dimensiunile si materialele din care este realizat display-ul.

Vei observa ca la fiecare telefon este mentionata rata de refresh a ecranului. Pe scurt, aceasta exprima de cate ori pe secunde telefonul face refresh la imagine. Daca smartphone-ul are un display de 120 Hz, atunci, acelasi cadru sau imagine este „impinsa” in fata ochilor tai de 120 de ori pe secunda. Telefoanele flagship si terminalele specializate pe segmentul de gaming obtin unele dintre cele mai bune rezultate la acest capitol.

Diferenta o vei observa mai bine daca interactionezi cu continut sau aplicatii cu multe animatii grafice. Acestea vor rula rapid si fluid datorita rate superioare de refresh a ecranului.

Experienta unui flagship Samsung

Modelul flagship Galaxy Note 20 Ultra de la Samsung este echipat cu un display cu dimensiuni mari de 6,9 inci. Vorbim de un ecran Dynamic AMOLED 2X care permite obtinerea unei rate de refresh de 120 Hz. Vei atinge acest nivel doar in rezolutia full high definition (FHD), potrivit specificatiilor producatorului. In rezolutie Quad HD vei obtine o rata de refresh de 60 Hz, standardul industriei de smartphone din prezent.

Telefonul de gaming cu display performant

Asus a lansat modelul ROG Phone 3 care vine cu o serie de accesorii care il transforma intr-un dispozitiv de gaming cu performante foarte  bune. Pe partea de display, telefonul este echipat cu un ecran AMOLED de 6,59 inci. Rata de refresh a ecranului este de 144 Hz, extrem de utila daca folosesti telefonul in mod intensiv pentru jocurile cu cerinte tehnice complexe.

Display fluid de la OnePlus

Modelul de top 8 Pro lansat de OnePlus este echipat cu un display fluid AMOLED cu 1 miliard de culori. Ecranul de 6,78 inci are o rata de refresh de 120 Hz care ofera o experienta de utilizare premium in orice conditii. Display-ul este protejat cu o sticla speciala furnizata de Corning, astfel incat orice impact mecanic extern asupra telefonului va fi atenuat, oferind garantia utilizarii pe termen lung.

Puterea Google din smartphone

Telefonul Pixel 4 XL lansat de Google are integrat un display P-OLED de 6,3 inci care poate oferi un refresh rate de 90 Hz. Ecranul ofera o rezolutie maxima de 1440 x 3040 pixeli si este protejat de Corning Gorilla Glass 5.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici