TOP 3 TELEFOANE 2019 – Cele mai bune in gaming

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Desi acum cativa ani nu era in trending sa te joci pe telefon, atat datorita faptului ca smartphone-urile nu erau atat de performante cat si pentru ca jocurile nu erau atat de dezvoltate, incepand cu anul 2017 lucrurile au inceput sa se schimbe, iar acum tot mai multi gameri aleg sa se joace pe telefon. Iata care este TOP-ul preferatelor noastre la inceput de 2019!

Huawei Mate 20 X

 

Pentru noi, clientul e cel mai important si tocmai din acest motiv decizia de cumparare a unui telefon mereu ii apartine, atunci cand intra pe site-ul nostru.  Asa este normal. Acesta este unul din principiile noastre pentru care aducem telefoane exclusive, care din pacate nu sunt lansate in Romania, deoarece decid altii sau mai bine zis unele SRL-uri in detrimentul  clientilor. Cum am mai spus, clientii nostri sunt cei mai importanti si facem eforturi pentru ca ei sa isi gaseasca telefonul mult dorit pe quickmobile.ro cat si in aplicatia mobila.

Si asta ne dorim si in cazul lui Huawei Mate 20X. Un phablet nou lansat, extraordinar, cu specificatii de top care promite multe indiferent de ce ai face cu telefonul tau. Este o bestie in multitasking, in fotografii si chiar si in gaming.

In primul rand, hai sa iti arat ce contine cutia.

Telefonul vine in cutie cu urmatoarele accesorii:

- manuale de utilizare

-o husa de protectie calitativa din silicon

- cablu de date si incarcare USB la USB Type C

- castile audio Huawei cu mufa jack

- incarcator de retea cu tehnologie SuperCharge

Ca si constructie, telefonul este fata/spate sticla, cu o rama de aluminiu. In ciuda dimensiunilor sale, cantareste doar 232 grame si  dupa parerea mea, il poti folosi in majoritatea cazurilor cu o singura mana.

Atunci cand vine vorba  de design, avem un display imens cu o diagonala de 7,2 inchi si tehnologie OLED. Rezolutia ecranului este de 1080x2244, cu o densitate de 346 pixeli per inchi. Ecranul super luminos este perfect pentru divertisment si gaming si reda culorii vii care iti fura privirea.

Hai sa vorbim acum de specificatii, care sunt foarte importante atunci cand iti alegi un smartphone high-end pe care vrei sa il utilizezi la maxim. Mate 20X vine cu un procesor Octa-Core Kirin 980 pe 7 nanometri si este proplsat de o memorie de 6GB RAM. Procesorul grafic Mali-G76 MP10 isi face foarte bine treaba asa ca o sa ai parte de cea mai tare experienta de gaming . Datorita display-ului foarte generos si specificatiilor de top, in cazul jocurilor de tip battle royal, ai loc pentru toate comenzile necesare pe ecran si vei avea o grafica impresionanta. Asa ca fanii PUBG sau Fornite, acesta este smartphone-ul de care aveti nevoie.

Si de ce zic ca e perfect pentru gaming? Pe langa toate acestea Mate 20 X vine cu un GPU cu tehnologie Turbo 2.0 si un sistem de racire impresionat, numit  Huawei SuperCool. Este primul sistem de racire din lume multi-dimensional, cu un compartiment special pentru vapori si utilizand  "Graphene Film", o folie speciala care disipeaza foarte eficient caldura. Astfel, vei avea o experienta unica in joc, si nu vei avea probleme cu  supra-incalzirea in timp ce te joci, chiar si dupa ore intregi de utilizare.

Acum, hai sa discutam putin despre camera, un factor important daca esti pasionat de poze cu telefonul si vrei mereu sa le distribui prietenilor tai de pe retelele de socializare. Avem acelasi ansamblu triplu de camere create in colaborare cu Leica prezent pe Mate 20 PRO si anume: o camera de 40 Megapixeli pentru detalii uluitoare, una de 20 Megapixeli Ultra Wide Angle pentru fotografii a peisajelor si de tip Macro si cea de  8 Megapixeli pentru TelePhoto. 

In aceste camere avem inteligenta artificiala integrata atat pentru stabilizare cat si pentru recunoasterea scenariului in care fotografiezi. Astfel camera va recunoaste pana la 1500 de scenarii si pana la 25 de categorii.

Atunci cand vine vorba de filmari avem tehnologie HDR in timp real si filmari 4K la 30fps, FullHD la 30 si 60fps, si HD la 960fps pentru Slow Motion. Camera frontala este de 24 Megapixeli cu diafragma f/2.0 perfecta pentru selfie-uri.

Iar pentru ca o bestie de acest gen, are nevoie si de o baterie pe masura, avem o baterie incorporata cu o capacitate de 5000 mAh si tehnologie Fast Charge prin portul de incarcare si transfer date USB Type C. Astfel acesta iti va oferi posibilitatea de a te juca si de multitasking pe tot parcursul zilei. Evident, acest lucru depinde si de modul tau de utilizare.

 

Razer Phone 2

Razer este un brand renumit international cu vanzari imense in intreaga lume a produselor dedicate pentru gaming, incepand de la tastaturi, mouse, pana la casti audio, placi de captura si in ultima vreme si smartphone-uri.

Primul telefon Razer a fost debutul acestora in categoria de smartphone-uri, insa Razer Phone 2 e un smartphone care contureaza intr-adevar termenul de smartphone de gaming. De ce spun asta? Vei afla pe parcusul acestui articol.

Telefonul vine impachetat foarte simplu insa de impact. Dupa ce desigilam cutia si deschidem capacul, avem o mica scrisoare din partea CEO, CoFondator si Creative Director Mi Ling Tan. Dam la o parte scrisoarea, avem telefonul, iar in compartimentul ascuns sub acesta, avem cablul de incarcare si transfer date USB Type C la ambele capete, incarcatorul cu tehnologie Quick Charge si un adaptor USB Type- C la jack de 3.5 mm asta in cazul in care vrei sa iti conectezi castile pe care le ai la Razer Phone 2.

Avem un design minimalist, ecranul si spatele telefonului fiind protejate de un strat de sticla oleofob Gorilla Glass 5 si o rama simpla din aluminiu. Avem o greutate de 220 de grame si datorita constructiei acestuia, nu vei intampina situatii neplacute in utilizarea acestuia cu o singura mana. Ce mi-a atras atentie este logo-ul iluminat de pe spatele acestuia, caruia ii poti tu alege culoarea dorita.

In ceea ce priveste display-ul, acesta are o diagonala de 5,72 inchi si o rezolutie de 1440 x 2560 pixeli. Acesta, dupa spusele producatorului este unul dintre cele mai performante  display-uri de smartphone, cu o rata de refresh de 120Hz, cu tehnologie UltraMotion si posibilitatea de HDR, astfel nu vei mai avea intarzieri in cele mai stranse meciuri.

Aruncam o geana si "sub capota" acestui smartphone, si avem un procesor Snapdragon 845, pe 10 nanometri, acompaniat de o memorie de 8GB RAM. Specificatii de top daca ma intrebi pe mine dar frumusetea vine ca acestea sunt sustinute de un sistem de racire , cu un compartiment special pentru vapori ,  care va disipa caldura generata de procesor. Astfel frame rate-urile in timpul jocului se vor mentine si nu vei avea parte de experiente neplacute in timpul unui meci.

Daca totusi vrei sa folosesti smartphone-ul nu doar pentru gaming, acesta are o camera destul de performanta, ma mir ca cei de la DxOMark nu l-au integrat in topul lor. Avem  o camera principala duala cu doi senzori de 12 Megapixeli, unul Wide cu o diafragma f/1.8 iar celalalt cu o diafragma f/2.6. Camera este capabila de filmari 4K pana la 60 de frame-uri pe secunda si inregistreaza sunetul stereo.

Camera frontala, este una decenta, cu senzor de 8 megapixeli  si filmare FullHD, care poate aplica si un efect de beauty selfie-urilor tale.

Ce imi place foarte mult la acest smartphone este sunetul. Iti ofera o experienta asa imersiva prin difuzoarele stereo Dolby Atmos, certificate de THX.

Si pentru ca bateria este foarte importanta atunci cand vorbim de telefoane de gaming, Razer Phone 2 vine cu o baterie cu o capacitate de 4000 mAh care beneficieaza de tehnologie de incarcare rapida Quick Charge 4+.

 

Asus ROG Phone

Iar atunci cand vorbim de gaming, nu putem sa nu amintim de Republic of Gamers, o colectie de produse special create pentru gamerii inraiti de catre Asus. Pana acum nu a fost prezent nici un smartphone in aceasta "liga" in anul acesta, cei de la Asus ne-au surprins cu primul smartphone ROG.

Inca din momentul in care vezi cutia telefonului iti dai seama ca este un smartphone cu adevarat special, in cazul caruia s-au acordat o atentie ridicata detaliilor.

In cutie avem urmatoarele accesorii care insotesc telefonul:

- cablul de incarcare si transfer date USB Type C

- incarcatorul

- cooler dedicat pentru telefon

In ceea ce priveste design-ul, Asus ROG Phone contureaza perfect termenul de smartphone destinat gaming-ului.  Mai ales ca toate produsele din seria ROG au un design aparte, ce te duce cu gandul la un scenariu dintr-un joc Sci-Fi.

La capitoul display, avem un ecran AMOLED cu o diagonala de 6.0” inchi, cu o rezolutie de 1080 x 2160, si o densitate de 402 pixeli-per-inchi, mai scazuta decat in cazul lui Razer Phone 2. Bine, acest lucru este foarte putin sesizabil cu ochiul liber si in orice joc te-ai afla sau orice film ai urmari, o sa fii uimit de ecranul acestui smartphone.

In cazul specificatiilor, avem un procesor Snapdragon 845 pe 10 nanometri, ca si in cazul lui Razer Phone 2. Mate 20 X este lider cu al sau procesor bine optimizat de 7 nanometri. Avem o memorie de 8GB RAM si un procesor grafic Andreno 630. Pentru ca un astfel de sistem performant, trebuie sa aiba si un sistem de racire pe masura, pentru a face fata taks-urilor si jocurilor la care este supus, Asus ROG Phone vine cu GAME Cool , un sistem de racire cu incinta de vaporizare 3D, deosebit de eficient, imbunatatit cu un radiator de cupru si placi de racire din carbon plasate pe placa de circuite in vederea obtinerii unor performante maxime de racire.

Si ca tot vorbim de racire, am mentionat mai sus ca varianta testata de mine vine si cu un cooler dedicat pentru telefon. Astfel, AeroActive Cool, este un sistem de ventilatie cu patru viteze care poate raci suprafata telefonului cu pana la 4.7°C, mentinand o temperatura scazuta atat pentru carcasa telefonului cat si pentru mainile tale in timpul sesiunilor maraton de jocuri.

Daca pe langa jocuri, mai iei o gura de aer si faci cateva poze in excursii sau la petreceri, hai sa vedem cu ce specificatii vine camera acestui smartphone. Ca si camera principala, avem un modul Dual: 12 MP + 8 MP cu tehnologie HDR + posibilitate de panorama. In ceea ce priveste partea video, se descurca destul de binisor si la acest capitol: filmari 4K la 30 si 60 de cadre pe secunda si FullHD la 30, 60 cadre pe secunda si chiar si 240 fps pentru filmari slow motion. La selfie camera avem un senzor de 8 Megapixeli, cu diafragma f/2.0 si tehnologie HDR si filmare FullHD de 30 cadre pe secunda.

Iar daca vorbim de baterie, avem una cu o capacitate de 4000 mAh, cu tehnologie de incarcare rapida Quick Charge 4.0. Astfel producatorul ne promite o incarcare rapida 0-60% in 30 de minute.

 

Tu ce parere ai de aceste 3 telefoane? Care l-ai alege?

Toate le gasesti pe www.quickmobile.ro sau in aplicatia mobila.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici