Top 10 Emoji-uri utilizate pe Facebook

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

17 Iulie 2017 – Ziua Internationala a Emoji-urilor. Zilnic, pe Facebook sunt folosite 60 de milioane de Emoji-uri, iar pe Messenger, alte 5 miliarde. Toate intr-o singura zi.

Daca esti curios care sunt cele mai utilizate "emoticoane", cei de la Facebook au facut un top pe fiecare tara in parte. Dar hai sa incepem cu top 10 emoji-uri utilizate pe aceasta retea de socializare.

Pe locul 1, avem emoticul care rade cu lacrimi, fapt care denota ca pe cea mai utilizata retea de socializarea lumea e bine-dispusa. Nici nu ma mir la cate clipuri funny si meme-uri sunt distribuite.

Pe locul 2 se pozitioneaza emoticonul "indragostit" iar pe locul 3 emoticonul care da un pupic si o inimioara. Mare e dragostea pe retele de socializare. Oare si in realitate?

Daca e sa luam clasamentul facut pe tari, situatia sta in felul urmator: nemtii, mai seriosi de felul lor, folosesc o simpla fata zambitoare. In Mexic si Brazilia, iubirea atinge cote maxime: plin de emoji-uri cu inimoare in loc de ochi. Si spaniolii si italienii, pasionali de fire, folosesc emoticonul care ofera pupici si inimoare.

In Indonesia si Statele Unite ale Americii, lumea se prapadeste de ras. Hai ca in SUA e de inteles, cand il ai pe Donald Trump ca si presedinte, nu prea are cum sa nu te bufneasca rasul. Dar in Indonezia oare care e motivul?  Cei din Thailanda sunt zambitori de felul lor, iar in Paris se cam trage cu ochiul :P

Intram pe Messenger si situatia sta in felul urmator: Ploua cu inimioare si pupici pe tot globul. Asta e de bine. Nu denota venirea celui de-al 3lea Razboi Mondial :)) Australienii prefera o simpla fata zambitoare, in Egipt lumea se prapadeste de ras – o fi din cauza camilelor – iar in Indonezia utilizatorii zambesc larg, cu dintii la vedere.

Dupa parerea mea, emoji-urile vor influenta din ce in ce mai mult atat modul de exprimare al utilizatorilor pe retele de socializare cat si viitoarele campanii de marketing. Multe companii internationale deja le-au integrat in campaniile de promovare, asa ca acest trend este in continua crestere.

Care este emoji-ul pe care il folosesti cel mai des in postarile pe social media si conversatiile cu prietenii?

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici