Inovatiile care fac diferenta intr-un smartphone de gaming

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Nisa telefoanelor de gaming s-a dezvoltat masiv in ultimii ani, iar in prezent poti cumpara un smartphone cu performante suprinzatoare care inglobeaza cele mai recente tehnologii in materie de baterii, conectivitate si display, pe langa sistemele de racire si accesoriile inovatoare.

Upgrade la procesor si conectivitate

Procesorul este elementul cheie care iti poate aduce o experienta de gaming imersiva pe smartphone, iar aici te poti baza pe Qualcomm Snapdragon 865. Procesorul cu capabilitati 5G este folosit atat de Xiaomi pentru Black Shark 3, cat si de Asus pentru telefonul de gaming ROG Phone 3.

Varianta aceasta de procesor permite producatorilor sa includa pana la 16 GB de memorie RAM, in timp ce pe partea de stocare  capacitatea ajunge la 512 GB.

Faptul ca ai compatibilitate 5G te va ajuta in jocurile in care viteza internetului este cruciala, in special daca folosesti platformele de game streaming. Insa, trebuie sa tii cont de faptul ca infrastructura 5G se afla inca in faza de dezvoltare in Romania. Totusi, poti folosi o conexiune Wi-Fi 6, care este  cu 270% mai rapida decat standardul Wi-Fi 5 potrivit producatorului. De exemplu, Xiaomi recomanda gamerilor sa utilizeze pentru stabilitate canalele duale pentru conexiuni 5G si Wi-Fi.

Display extrem de responsiv

Calitatea ecranului si sensibilitatea la apasare sunt extrem de importante in jocuri, iar marii producatorii cauta in permanenta cele mai inovatoare solutii pentru un plus de performanta. Pe telefonul Black Shark 3 este folosit un display de 7,1 inci capabil sa adapteze luminozitatea si culorile la mediul inconjurator pentru ca tu sa-ti concentrezi atentia pe joc. Display-ul are o rata de refresh de 90 Hz pentru a-ti garanta ca jocurile si alte tipuri de continut vor rula fluid.

Tot pe de display vei controla si actiunea din joc, iar aici viteza face diferenta intre jucatori. Pe terminalul de gaming Xiaomi ai o latenta de 24 ms intre momentul  apasarii cu degetul a ecranului si reactia din joc. O performanta extrem de apropiata ai si pe varianta ROG Phone 3 de la Asus.

Sisteme complexe de racire si reincarcare a bateriei

Mentinerea componentelor la o temperatura stabila pentru performanta maxima este o provocare in sine avand in vedere dimensiunile reduse ale unui telefon de gaming. Insa, au aparut solutii extrem de interesante. De exemplu, Xiaomi foloseste un sistem de racire lichid de tip „sandwhich” cu doua tevi care acopera o suprafata mai mare. Ajuta si faptul ca cele mai importante componente sunt plasate pe ambele parti ale placii de baza.

Asus ROG Phone 3 a integrat o camera cu vapori si un cooler extern fixabil pe spatele telefonului pentru a controla temperatura.

Obsesia pentru temperatura optima a telefonului este de inteles avand in vedere ca primul efect al unei supraincalzirii a componentelor este incetinirea rapida a performantei jocurilor.

Tot pentru experienta neintrerupta de gaming, vei observa ca telefoanele specializate pe acest segment au sisteme puternice de incarcare ale bateriei care nu te vor deranja cand de joci.  De exemplu, bateria modelului Black Shark 3 se poate reincarca integral in 38 de minute.

Varietatea de accesorii pentru telefoanele de gaming te ajuta sa transformi terminalul intr-o veritabila consola portabila. Interesanta este un dock pentru Asus ROG Phone 3 la care poti conecta un monitor extern, tastatura si mouse pentru o experienta de gaming hibrida desktop-mobil.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici