Gadgeturile utile pentru inceperea noului an scolar in forta

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Dupa ce s-au obisnuit cu scoala online timp de cateva luni, elevii sunt asteptati din nou in banci, insa nevoia de tehnologie este mai importanta ca oricand. In conditiile in care copii s-ar putea vedea nevoiti sa se adapteze la un sistem hibrid de invatare la distanta si in clasa, anumite gadgeturi ii pot ajuta sa acopere materiile cele mai importante fara stres inutil. Tehnologia va fi si de partea parintilor care au nevoie sa munceasca la randul lor. Cu cat vom face sistemul mai functional, cu atat avem mai multe sanse sa iesim cu bine din aceasta perioada complicata.

Iata propunerile noastre pentru ca scoala online sa fie un instrument de invatare real si nu doar o sursa suplimentara de stres.

Laptop cu functionalitati multiple

Un Surface Laptop de la Microsoft ii ofera suficienta performanta pentru a-i permite unui elev sa participe la scoala online, sa-si stranga informatii pentru teme, dar si sa se relaxeze urmarind vlogger-ul preferat sau un film pe platformele de streaming.

Laptopul are un ecran cu dimensiuni optime de 13,5 inci care poate fi folosit si cu un Surface Pen. Modelul este echipat cu un procesor Intel i5 si memorie RAM cu capacitatea de 8GB. La toate acestea se adauga un SSD de 128 de GB care ofera fluiditate in utilizare. Laptopul este suficient de puternic pentru a rula jocuri populare precum Fortnite sau CS:GO, in cazul in care ai un copil pasionat de gaming.

In rest, Surface Laptop ofera o autonomie a bateriei de 14,5 ore, iar greutatea redusa 1,2 kilograme ii aduce puncte importante si la capitolul de mobilitate.

Casti utile pentru scoala online

O pereche de casti cu sunet clar si microfon bun sunt utile pentru copii care fac ore online, dar si pentru parintii care ar putea sa participe la o sedinta importanta cand lucreaza de acasa.

Castile Wireless HD800 de la Lenovo se pot conecta usor la un dispozitiv mobil si pot fi folosite pana la 20 de ore fara intrerupere inainte de reincarcare. Castile au integrate si butoane pentru controlul volumului si pentru a prelua apeluri telefonice.

Modelul este extrem de versatil astfel incat le poti folosi si pentru gaming sau pentru sesiunile de sport.

Tableta cu echilibru intre pret si performanta

Modelul Amazon Fire 7 are o autonomie a bateriei de pana la 7 ore, ceea ce o califica foarte bine ca dispozitiv principal pentru scoala de acasa. Gadgetul are un pret competitiv si ofera performante bune pentru principalele activitati digitale.

Tableta este echipata cu un procesor quad-core de 1,3 Ghz, iar memoria RAM este de 1 GB. Amazon Fire 7 se poate conecta la reteaua Wi-Fi, insa accepta si o cartela 4G pentru conectivitate mobila.  Modelul este ideal pentru citit, ascultat muzica sau cautat informatii online.

Un stick de memorie pentru orice situatie

Stick-ul USB de 8GB creat de INTEGRAL este un accesoriu util pentru elevi, putand fi agatat direct la brelocul cheilor. Orice proiect sau tema mai complexa poate fi salvata si pe stick pentru a preveni o situatie neplacuta cum ar fi defectiunea retelei de internet a scolii sau alt incident informatic chiar in ziua in care ai o prezentare de facut.

Un mouse pentru desktop sau laptop

Modelul de mouse bluetooth M280 de la Logitech este accesoriul ideal pentru cei care lucreaza pe un desktop PC sau pe laptop. Mouse-ul are dimensiuni compacte si o rezoluție de 1.000 dpi care este optima pentru utilizarea in activitatile zilnice.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici