Filmarile time-lapse sunt THE NEXT BIG THING. Afla cum le realizezi!

Articol scris de Adina Ananie
Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Cum poti sa inregistrezi evenimente care se deruleaza pe parcursul unor ore, zile, chiar si cateva luni si apoi sa le revezi in cateva minute? Aceste filmari se numesc time-lapse si sunt din ce in ce mai populare. Exista varianta unui DSLR, sau poate chiar a telefonului, dar daca inregistrarile sunt afara, risti sa iti distrugi echipamentul. Si in plus, cum rezolvi problema conectarii la curent? Pare complicat, dar nu e. Pentru exact acest tip de inregistrari sunt create camerele Brinno.

Daca esti pe punctul de a incepe un proiect, spre exemplu in domeniul constructiilor, Camera Brinno TLC200 Pro e exact ce ai nevoie pentru a avea un control perfect asupra desfasurarii evenimentelor. Este prima camera time-lapse cu HDR din lume si creeaza imagini clare, chiar si in intuneric. Aceasta filmeaza la o rezolutie de 1280x 720, iar lentilele au un unghi de 112 grade.

Primul avantaj al camerei: o instalezi in cateva minute. E genul de gadget care e gata de functionare direct din cutie, asa ca nu te vei stresa cu cabluri, setari si programari. Asezi camera in locul dorit, selectezi intervalul de inregistrare si dai play. 

Al doilea avantaj: functioneaza cu baterii care rezista pana la 40 de zile. Asta inseamna ca poti uita de cabluri sau de reincarcari dese ale bateriei. Este o camera autonoma, care nu necesita conectarea la laptop/tableta pentru a functiona. Nu are nevoie de curent sau internet, ceea ce o face usor de instalat oriunde.

Faptul ca are display LCD este cel de-al treilea avantaj, completat de faptul ca e foarte simplu de folosit. E usor sa selectezi intervalul de redare, nu ai nevoie de aplicatie, iar inregistrarile le salvezi pe un card microSD. Cand vrei sa le revezi, pur si simplu inserezi cardul in laptop. Filmarea de tip time-lapse se realizeaza automat, nu necesita niciun fel de editare din partea ta. Tehnologia ready-to-view presupune exact acest lucru, ca in loc de mii de poze pe care sa le aranjezi tu, primesti direct varianta finala sub forma unui clip de cateva minute, pe care daca doresti e usor sa il incarci pe retelele de socializare.

La ce poti folosi o camera time-lapse?

La ce vrei tu, dar recomandarea mea este pentru proiecte de anvergura, cum ar fi perioada unei constructii. Iti ofera o imagine de ansamblu asupra intregului proces, de la modul de munca al persoanelor de pe santier, la materiale si momente cheie. La final poti folosi inregistrarea spre exemplu in scopuri de marketing. Incepi un santier in alta parte? Foarte bine, iei camera cu tine, e usor de relocat. Ca sa poti folosi camera afara, iti recomand o husa de protectie rezistenta la apa.

Un video time-lapse e interesant si in cazul proiectelor fotografice, spre exemplu daca vrei sa surprinzi intregul proces de inflorire a unei flori, sau agitatia din oras pe parcursul unei zile.

Indiferent de domeniul in care alegi sa o utilizezi, camera Brinno TLC200 Pro este gadget-ul cu care poti realiza cel mai simplu filmari time-lapse de exceptie. O gasesti AICI.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici