8 sfaturi rapide pentru a-ti alege smartphone-ul potrivit

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Smartphone, portofel, cheile casei si ale masinii. Acestea sunt obiectele care sunt la mine, oriunde as pleca. Principalele motive pentru care am smartphone-ul mereu in buzunar sunt: mailurile, social media, fotografii, NetFlix and Chill si jocuri. Si am grija ca acesta sa fie mereu incarcat. Asa ca, alegerea telefonului potrivit nu este o decizie usoara.

Si ca sa vin in ajutorul vostru, am notat mai jos cateva sfaturi rapide pentru a te asigura ca vei cumpara cel mai bun telefon pentru nevoile tale si bugetul disponibil.

  1. iOS e mai usor de utilizat – Android iti ofera varietate in personalizare

Daca nu esti hotarat pe ce sistem de operare sa mergi si nu vrei sa fii sfasiat de lupta continua intre cele doua tabere, iti conturez ce inseamna fiecare, iar apoi alegerea iti apartine.

Poti opta pentru un iPhone daca vrei un smartphone usor de utilizat, cu cele mai recente update-uri de soft si aplicatii hot. Daca vrei specificatii hardware si libertate in personalizarea telefonului, Android-ul este pentru tine.

  1. Nu cheltui pe un telefon mai mult decat simti ca e necesar

In timp ce iPhone si telefoanele Android Premium incep de la 2.500 lei si pot ajunge pana la 4.000 de lei, poti opta pentru smartphone-uri bunicele incepand de la 1.000 de lei. Daca bugetul tau nu poate depasi 1.000 de lei, iti recomandam smartphone-uri de la branduri Asiatice, unde nu platesti asa mult brandul, ci strict configuratia telefonului.

Telefoane peste 2500 lei gasesti AICI

Telefoane intre 1000 si 2500 lei gasesti AICI

Telefoane sub 1000 lei gasesti AICI

  1. Alege intotdeauna ecranul de dimensiuni potrivite

Daca esti unul din acei utilizatori care prefera sa butoneze telefonul cu o singura mana si acest lucru este important pentru tine, iti sugerez sa alegi un smartphone cu diagonala display-ului mai mica de 5,5 inchi. Insa daca esti un fanatic al continutului media, al filmelor, al jocurilor si vrei sa profiti de modul MultiWindow, trebuie sa te concentrezi pe un smartphone cu ecran mai mare de 5,5 inchi. Cu toate acestea, producatorii de telefonie incep sa lanseze telefoane cu ecran mare insa pastreaza aceeasi constructie, pentru utilizarea usoara cu o singura mana. (LG G6, Samsung Galaxy S8)

Telefoane cu ecran sub 5,5 inchi AICI

Telefoane cu ecran peste 5,5 inchi AICI

  1. La ecran, calitatea culorilor si luminozitatea conteaza mai mult decat rezolutia

E frumos un display 4K pe un smartphone, dar nu e necesar. Acorda multa atentie la cat de luminos este display-ul, deoarece este un factor important pentru experienta ta atunci cand il folosesti in lumina puternica a soarelui si la calitatea culorilor – display-ul AMOLED este mai bun decat unul LCD in aceasta privinta. Si daca pui intradevar accent pe calitatea culorilor, nu uita de smartphone-urile cu ecran HDR.

 

  1. Ignora megapixelii din camera

Dupa durata de viata a bateriei, al doilea cel mai important lucru este camera foto a smartphone-ului. Fii atent la specificatiile acesteia cum ar fi diafragma (cu cat numarul este mai mic, cu atat e mai performant) si caracteristicile speciale precum camera foto dual.

  1. Proccesorul conteaza mai putin decat crezi ca ar trebui.

Chiar si telefoane midrange ofera performante suficient de bune pentru majoritatea utilizatorilor.  Viteza de lucru in timp real este ce conteaza, nu frecventa procesorului. Insa daca vrei putere mare, pentru jocuri si realitate virtuala, iti recomandam un telefon Android cu chipset Snapdragon 821 sau cea mai recenta versiune Snapdragon 835. Daca vrei sa optezi pentru un smartphone Apple, procesorul A10 de pe iPhone 7 si 7 Plus isi face treaba demential. Iti las mai jos cateva link-uri daca iti cauti un telefon dupa numarul de nuclee al procesorului.

Smartphone-uri cu Procesor Dual Core AICI

                                   Procesor Quad-Core AICI

                                    Procesor Hexa-Core AICI 

                                    Procesor Octa-Core AICI

                                    Procesor Deca-Core AICI

  1. Nu te multumi cu un telefon care are o baterie mai mica de 3000 mAh.

Ecranul, datele mobile si Wi-Fi-ul, aplicatiile deschise, conexiunea bluetooth – sunt doar cativa din principalii consumatori de baterie ai unui smartphone. Insa daca vrei un smartphone care sa treaca in a doua zi de utilizare cu  o singura incarcare, trebuie sa ai in vedere capacitatea bateriei.

Telefoane cu baterie mai mare de 2000 mAh gasesti AICI.

  1. Alege un spatiu de stocare de cel putin 32GB

Telefoanele cu un spatiu de stocare de 16GB sunt din ce in ce mai putine, si producatorii au ales sa inceapa productia modelelor de la 32GB. Daca ai de gand sa instalezi o multime de aplicatii pe telefon, sa filmezi la rezolutii mari si sa fotografiezi tot ce te inconjoara, iti sugeram sa optezi pentru un spatiu de stocare de cel putin 32GB. Un slot pentru un card microSD este util si bine venit atunci cand vine vorba de extinderea spatiului de stocare, dar nu toate smartphone-urile au aceasta caracteristica.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici