Ce inseamna iPhone Dual Sim Neverlocked?

Articol scris de Zsolt Kiss
Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

 

Odata cu lansarea noilor iPhone-uri, modelele XR, XS si XS Max, compania Apple  a anuntat in premiera posibilitatea de a avea functia Dual SIM pe aceste telefoane. Ei bine, foarte multi utilizatori s-au bucurat de aceasta veste insa consider ca e necesar sa aprofundam totusi situatia.

Termenul de Dual SIM, in cazul modelelor Apple este impartit pe doua categorii clare: 

-versiunea Dual SIM  Neverlocked, cu doua cartele SIM care functioneaza in orice retea de pe acest glob si poti sa ai retele diferite pe fiecare din ele. 
-versiunea cu e-SIM, o cartela fizica + o cartela electronica - o "iluzie" prin care operatorii te vor bloca in reteaua lor cu abonamente costisitoare. De ce zic acest lucru?

Pai e simplu, in momentul de fata toate iPhone-urile XR, XS si XS Max, dupa update-ul software suporta e-SIM. Ei bine, acest e-SIM este doar o iluzie deoarece te priveaza de libertatea pe care ti-o ofera un telefon Dual SIM si anume de a avea doua cartele pe care le poti schimba oricand doresti. In cazul acestuia al doilea SIM este o “cartela virtuala” blocata in reteaua operatorului pe care l-ai ales. Astfel iPhone-ul tau nu va mai fi functional in orice retea (practic nu mai e neverlocked) si pentru a schimba e-SIM-ul cu siguranta va trebuie sa ai ceva nervi si rabdare pentru a sta la capatul cozii de la ghiseele operatorilor.

Tocmai de aceea, cu siguranta ai observat actiunile de marketing si promovare a operatorilor retelelor de telefonie mobila din tara prin care incearca sa te atraga si practic sa te “blocheze” in reteaua lor.

Acum hai sa trecem la ADEVARATUL iPhone Dual SIM, cel cu Dual SIM fizic.

Desi in online am observat ca majoritatea utilizatorilor sunt sceptici si nu cred in disponibilitatea acestui model, vin mai jos cu o imagine oficiala de pe pagina celor de la Apple legat de tavita SIM a acestui model.

Dupa cum poti observa tavita SIM are doua decupaje unde trebuie sa introduci cele doua cartele NanoSim. Astfel poti avea doua cartele in retele diferite, cu planuri tarifare diferite si le poti folosi pe acelasi iPhone.

 Cand vrei sa renunti la una din ele, nu trebuie sa faci cereri speciale si sa te rogi de operatori, doar inlocuiesti una din cartelele SIM cu cea noua. Managementul numerelor de telefon il poti face foarte simplu prin intermediul setarilor, astfel cu usurinta poti seta care numar sa fie preferential de pe care vrei sa faci apeluri si mesaje sau de pe care cartela vrei sa iti consumi datele mobile. Totul e foarte simplu, nu esti blocat in nici o retea si legat de nici un operator si ai un model de iPhone Dual SIM, in adevaratul sens al cuvantului.

Daca nu vrei sa iti blochezi e-SIM-ul intr-o retea si sa ai parte de un iPhone Dual Sim in adevaratul sens al cuvantului, ti-am pregatit o selectie speciala cu toate iPhone-urile XR, XS si XS MAX Dual Sim fizic AICI.

Pe cele Dual SIM cu e-SIM le gasesti AICI

Multumesc de timpul acordat si abia astept sa va mai povestesc in urmatoarele articole. Public smart si tehnologizat, zi frumoasa, v-am pupat !

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici