Sistemul de finantare

Grenke

Pentru persoane juridice si fizice autorizate
Avantaje GRENKE
Clienti eligibili GRENKE
Conditii de inchiriere GRENKE
Calculator rate lunare
1. Introdu suma
Euro (minim 500 euro fara TVA)
2. Alege perioada
3. Datele firmei finantate

Aceasta oferta nu trebuie înteleasa ca fiind un angajament de încheiere a contractului din partea Grenke Renting. Decizia de încheiere a contractului se va lua în urma analizei bonitatii economico-financiare a clientului.

Grenke Renting percepe un comision de administrare unic, la începutul contractului, în valoare de 50 EURO + TVA Chiria lunara calculata mai sus este valabila pentru plati trimestriale (chiria lunara x 3); daca se opteaza pentru plata lunara a chiriei, aceasta se va majora cu 15 Euro/luna + TVA. Clientul poate alege sa plateasca chiria trimestrial sau lunar. În functie de varianta aleasa, chiria se va plati trimestrial în prima zi calendaristica a trimestrului sau lunar în prima zi calendaristica a lunii. Toate bunurile care vor face obiectul contractului vor fi asigurate de Grenke Renting pe cheltuiala clientului. Asigurarea este electronica, anuala, si reprezinta 1,75% pentru bunuri IT fixe, 3% pentru bunuri mobile si 2.5% pentru alte categorii de bunuri , minim 50 Euro, procentele aplicându-se la valoarea initiala a produselor.

Perioada de baza începe în prima zi calendaristica a trimestrului, în cazul în care se ajunge la un acord în privinta platii trimestriale sau în prima zi calendaristica a lunii, în cazul în care se ajunge la un acord în privinta platii lunare, dupa acceptarea produselor. În cazul în care produsul este acceptat înainte de începerea perioadei de baza, clientul plateste catre Grenke Renting 1/30 din tariful lunar convenit pentru fiecare zi pe parcursul perioadei intermediare care începe la data acceptarii si se încheie la începutul perioadei de baza convenite.

Prezenta oferta este valabila 2 saptamâni de la data emiterii.

Intrebari frecvente
 1. De ce sa accesezi sistemul de finantare prin contract de inchiriere?

  Avantajul contractului de inchiriere este faptul ca factura de chirie este deductibila integral, in schimb printr-un contract de vanzare-cumparare amortizarea unui echipament IT se face in 36 luni.

 2. Care este valoarea minima a bunurilor care pot face obiectul unui contract de inchiriere?

  Orice investitie de minim 500 euro poate fi finantata prin solutia de inchiriere GRENKE. Valoarea de 500 Euro reprezinta pretul de achizitie total al bunurilor si nu pretul per echipament. De exemplu pot fi inchiriate doua echipamente de 250 Euro per echipament.

 3. Cand incepe contractul de inchiriere?

  La livrare semnati un proces verbal de predare primire a bunurilor care va include data livrarii. Contractul d-voastra incepe in prima zi calendaristica a trimestrului urmator datei livrarii. Pentru perioada cuprinsa intre data livrarii si inceputul trimestrului veti plati zilnic 1/30 din chiria lunara agreata. Aceasta perioada nu face parte din perioada de baza a contractului.

 4. Care este frecventa de plata a ratelor: lunar sau trimestrial?

  Din motive de economie de costuri, frecventa implicita de plata a ratelor este trimestriala (pe 1 Ianuarie, 1 Aprilie, 1 Iulie si 1 Octombrie). Platile se fac in avans pentru trimestrul urmator.

  Exista posibilitatea sa faceti trecerea la plata lunara a chiriilor fie de la inceputul contractului, fie pe perioada contractului. Totusi, trebuie sa aveti in vedere ca plata trimestriala beneficiaza de o reducere, astfel incat daca decideti sa treceti la plata lunara, costul chiriei in fiecare luna se va mari cu 15 Euro + TVA.

 5. Cand voi deveni proprietarul bunului?

  In cazul inchirierii nu platiti rate pentru a cumpara bunul si a deveni proprietari, ci pentru utilizarea bunului.

  Din motive de natura legala in contractul de inchiriere se va preciza intotdeauna ca bunul se va returna la final. Doar in acest caz puteti considera chiria integral deductibila, altfel exista riscul asocierii contractului de inchiriere cu unul de leasing financiar. Mai mult, imediat ce returnati bunul la finalul perioadei de baza puteti inchiria imediat altul nou din punct de vedere tehnologic.

 6. Pot rezilia contractul de inchiriere inainte de terminarea perioadei de baza?

  Da, exista posibilitatea rezilierii contractului inainte de terminarea perioadei de baza. Totusi, se vor plati daune interese egale cu suma tuturor chiriilor care ar fi trebuit platite in cazul in care contractul nu ar fi fost reziliat.

Cererea pentru finantare a fost inregistrata

Un reprezentant Grenke te va contacta curand.

Pentru detalii ne poti contacta la info@callcenter.ro.