Sony si Honda au anuntat primele lor vehicule electrice

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat


Sony si Honda au anuntat ca primele lor vehicule electrice vor fi gata pentru consumatori la inceputul anului 2026. Piata din SUA va fi prima care va primi vehicule electrice premium, in timp ce Japonia le va obtine la sfarsitul anului 2026.

Ei vad piata din SUA ca pe o oportunitate de a-si vinde vehiculele electrice premium, oferindu-le la un pret rezonabil, care este in concordanta cu valoarea adaugata a produsului. Aceasta valoare adaugata va fi doar despre software si divertisment.

Folosind experienta Honda in productia de masini si expertiza Sony in software, divertisment si tehnologii cu senzori, cei doi considera ca se pot evidentia din multime, la fel cum a facut Tesla cu software-ul lor avansat pentru masina.

Asociatia in comun este o impartita 50/50 intre cele doua si se numeste Sony Honda Mobility. Precomenzile si productia vor incepe in 2025 in cele 12 fabrici Honda din SUA.

Este foarte posibil ca primele modele sa nu fie destinate productiei de masa si inca nu este clar daca ar ajunge pe tarmurile europene. Speram ca vom obtine mai multe detalii pe masura ce timpul se apropie.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici