5 motive pentru care urmatorul tau bec ar trebui sa fie unul inteligent

Articol scris de Adina Ananie
Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Becurile inteligente sunt foarte in voga acum si sunt motive intemeiate pentru asta. Spre deosebire de becurile clasice, care indeplinesc pur si simplu o functie de iluminare, cele smart pot face mult mai mult. Nu degeaba se numesc SMART. Se conecteaza wireless la o aplicatie dedicata, iar de aici se deschid apoi numeroase posibilitati.

Iata cateva dintre lucrurile pe care le poate face un bec inteligent:

1. Ai control de la distanta

Daca becurile clasice le aprinzi de la intrerupator, cele smart ofera o noua posibilitate: controlul din aplicatie. E mult mai comod si convenabil sa stingi lumina de pe telefon, decat sa te certi cu sotul/sotia care este cel "pedepsit" sa se ridice din pat si sa o opreasca de la intrerupator. In plus, cand vii seara de la birou, poti sa intri intr-o casa luminoasa, in loc sa cauti prin intuneric intrerupatorul.

2. Sunt dimabile

Una dintre functiile comune becurilor inteligente este posibilitatea de a regla intensitatea luminii fara a fi necesara instalarea unui dimmer aditional, cum se intampla in cazul becurilor clasice. Tot ce trebuie sa faci este sa montezi becul inteligent in dulie si apoi poti regla lumina din aplicatie. Lumina intensa pentru citit, sau lumina discreta pentru cand te uiti la un film, e simplu sa setezi ce iti doresti de fiecare data.

3. Creeaza atmosfera perfecta

Reglarea intensitatii luminii este utila, dar poti sa faci mai mult de atat. Poti sa creezi atmosfera perfecta in functie de ocazie, alegand culoarea pe care o doresti, din milioane de optiuni. In plus, ai la dispozitie numeroase efecte speciale, toate controlate din aplicatie.

4. Au si alte functii SMART

Becurile inteligente duc lucrurile la un alt nivel. Nu mai e vorba doar despre lumina perfecta, ci si de functii suplimentare, menite sa iti simplifice viata.

Spre exemplu, acest bec Mipow are incorporata o boxa wireless, astfel ca poti cu ajutorul aplicatiei sa controlezi si redarea muzicii direct din difuzorul becului. E o solutie extrem de practica, pentru ca astfel poti renunta la utilizarea unei alte boxe.

 

 

 

Acest bec, in schimb, vine cu o alta functie interesanta. Cine nu isi doreste un somn linistit, odihnitor? Becul Holi a fost special dezvoltat pentru imbunatatirea calitatii somnului prin terapia cu lumina, ale carei beneficii au fost dovedite stiintific. Acesta difuzeaza undele luminoase ajustate pentru a influenta hormonul somnului, melatonina. Iar aplicatia dedicata te informeaza cu privire la calitatea somnului si la metode de imbunatatire a acestuia. Cool, nu?

Si mai presus de orice, ne dorim un semnal wifi cat mai bun, nu? Exista becuri smart, cum sunt cele de la Sengled, care se ocupa de acest aspect, avand functie de amplificare a semnalului wireless. Se conecteaza la router-ul tau si au antene incorporate care amplifica semnalul wifi. This is awesome! 

5. Economii la factura de energie

Becurile inteligente au de obicei un consum de energie mult mai redus decat becurile clasice. Playbulb Spot de exemplu poate dura pana la 30 de ani si economiseste pana la 85% din iluminatul conventional. Bun pentru tine, bun si pentru mediul inconjurator.

Becurile inteligente sunt asadar o solutie foarte convenabila, cu numeroase avantaje. Priveste-le ca pe o investitie profitabila, pentru ca nu trebuie sa le schimbi des si indeplinesc functii care suplinesc alte gadget-uri. Gasesti oferta noastra de becuri inteligente AICI.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici