Viitorul este aici: Gadgeturile care inlocuiesc cardul bancar si banii fizici

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Cu un smartphone in buzunar sau un smartwatch la incheietura mainii, nu mai trebuie sa-ti faci griji ca nu ai portofelul cu bani sau cu cardul bancar la tine. Dispozitivele care folosesc sistemele de operare Android sau iOS pot fi folosite pentru plati contactless, iar majoritatea bancilor din Romania au integrat in aplicatiile lor mobile optiuni pentru tranzactii smart sigure.

Daca vrei sa cumperi un smartphone pe care sa il folosesti si pentru plati trebuie sa stii ca in Romania sunt disponibile serviciile Apple Pay si Samsung Pay. Daca ai un terminal care foloseste Android, este bine de stiut ca telefonul trebuie sa aiba integrata tehnologia NFC care va lucra cu aplicatia de online banking de la institutia financiara unde ai cont si card. Iti reamintim ca serviciul Google Pay nu a ajuns inca in Romania.

Usor de platit cu Apple

Serviciul Apple Pay este disponibil pentru plati rapide indiferent daca folosesti un iPhone, un Apple Watch sau un MacBook. De exemplu, daca vrei sa-ti cumperi un iPhone 11 Pro Max, vei putea inregistra rapid cardul tau bancar si vei putea sa incepi sa faci plati contactless in magazine.

Mai mult, exista un numar tot mai mare de retaileri online care au integrat optiunea de plata Apple Pay direct in aplicatie, astfel incat tu poti faci achizitia in siguranta. La fel de simplu va fi sa platesti un produs cu un Apple Smartwatch 6, direct la POS-ul din magazin sau online.

Pentru autorizarea tranzactiilor ai la dispozitie variantele de Face ID sau Touch ID.


Sistem practic oferit de Samsung Pay

Un smartphone din gama Galaxy, cum ar fi modelul flagship Samsung Galaxy S20 Plus, vine cu tehnologia de plati dezvoltata special de producatorul sud-coreean. Tot ce trebuie sa faci este sa deschizi aplicatia Samsung Pay si sa apropii telefonul de terminalul de plata. Autorizarea tranzactiei se face printr-o atingere cu degetul.

Poti folosi Samsung Pay si daca ai un Galaxy Watch 3, care foloseste cele mai recente tehnologii pentru productivitate si monitorizarea starii tale de sanatate. Vei putea importa foarte usor datele cardului tau bancar pe care il folosesti si pe smartphone si, intr-un timp scurt, vei putea face plati direct prin apropierea incheieturii mainii de terminalul POS din magazin.

Plati in miscare

Un accesoriu pe care pasionatii de sport il au in permanenta cu ei este un smartwatch de la Garmin care le monitorizeaza performanta si genereaza un flux de date usor de interpretat. Un smartwatch Fenix 6S este partenerul ideal pentru antrenament si pe langa numeroasele aplicatii sport, iti permite si sa faci plati contactless.

Initial, va trebui sa-ti inrolezi cardul tau bancar in portofelul digital din aplicatia Garmin Pay. Pentru a face o plata, va trebui sa introduci un cod ales de tine, sa selectezi cardul din portofel si sa apropii ceasul de cititorul de card. Nu mai ai nevoie de smartphone, carduri fizice sau bani cash. Garmin Pay este compatibil cu orice terminal de plata care foloseste NFC.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici