Robotul care iti ajuta copilul sa invete programare

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Familiaritatea cu limbajele de programare devine tot mai naturala intr-o economie digitala, iar cei mici pot face primii pasi spre fascinantul univers al stiintei cu ajutorul unui robot smart, care duce interactiunea cu un gadget la un nou nivel.

In special in acest context nesigur in care copiii invata tot mai mult prin intermediul tehnologiei, este responsabilitatea noastra sa le facem cunostinta cu dimensiunea sa educationala si nu doar cu cea de divertisment. Daca scoala online va continua si din toamna, este limpede ca vor iesi cei mai castigati acei copii care inteleg ca lumea virtuala este un portal fascinant si spre acumularea de noi informatii.

DJI a creat RobotMaster S1, robotul educational care ofera o experienta captivanta pentru copii care pot invata in timp ce se joaca. Gadgetul complex a fost creat avand ca punct de plecare o competitite de robotica. Astfel, RoboMaster S1 ii va ajuta pe cei mici sa experimenteze si sa invete in ritmul lor despre stiinta, matematica, fizica si programare.

Invatare personalizata

Copiii pot crea anumite trasee si chiar provocari pentru robot prin limbajele de programare Scratch si Python. Daca nu stiai, Scratch este un limbaj de programare cu o puternica componenta vizuala folosit in ciclul primar si gimnazial din toata lumea. Python are o curba relativ usoara de invatare si il va ajuta pe cel mic sa invete robotul sa-si schimbe directia de mers sau chiar sa adauge note muzicale.

RobotMaster S1 are pana la 46 de componente persoanlizabile, garantand o experienta de invatare care va fi mereu fresh si interactiva.

Interesant este ca robotul poate reprezenta o baza de plecare pentru invatarea Inteligentei Artificiale, acesta fiind un set de tehnologii folosit tot mai des in toate gadgeturile smart care ne inconjoara.  Modelul S1 poate fi programat sa urmareasca anumita linie in deplasare, sa reactioneze la aplauze, sau sa recunoasca fetele umane si gestica.

Cei mai avansati pot folosit Vision Markers, ceea ce permite scrierea de programe prin care robotul se va deplasa in mod autonom si va evita obstacolele de pe traseu.

Daca copilul tau este inscris deja la cursuri de programare, RobotMaster 1 il va ajuta sa-si perfectioneze cunostintele si sa exploreze noi solutii de dezvoltare intr-un mod interactiv.

Poti opera robotul prin intermediul unui computer sau poti folosi un smartphone sau tableta, eventual cu un gamepad ca accesoriu.

Toata activitatea inregistrata de robot, de la codul de comenzi scris de utilizator la suprafata parcursa, apare intr-un MasterBoard, care este un fel de jurnal de bord. Tot aici poti vedea ce lectii a parcurs cel mic in cadrul cursurilor de invatare create de producatorul RobotMaster 1.

Hardware robust

Pe partea de hardware, robotul este extrem de fiabil si intuitiv. De exemplu, tunul robotului foloseste lumini LED si poate reda efecte audio imersive. De fapt, robotul poate fi programat sa traga cu bilute din gel pe care le incarci in gadget. Tureta robotului este echipata cu o camera cu un grad mare de acoperire al suprafetelor. Rotile speciale garanteaza precizie si miscari rapide, in timp ce motorul intern foloseste algoritmi avansati pentru utilizare eficienta. Bateria iti va permite sa folosesti robotul timp de 35 de minute, fara oprire, iar reincarcarea se va realiza rapid.

RobotMaster 1 poate fi folosit in competitii de lupta cu alti roboti din aceasi categorie, avand o armura externa in care sunt integrati sase senzori.

Gadgetul poate fi oferi cateva ore de distractie si pentru parinti, in special daca cumperi o pereche de roboti care pot intra in competitii programate cu atentie de tine. Il gasesti AICI!

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici