Cum poate un bec inteligent sa-ti schimbe imaginea locuintei

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Poti avea parte de beneficiile iluminatului smart chiar la tine acasa daca alegi becurile inteligente pentru dormitor sau camera de zi. Facilitatile intuitive precum legatura cu asistentii digitali si culoarea luminii care reflecta starea de spirit sunt puncte cheie pe care sa le analizezi daca vrei sa faci trecerea la becurile smart.

Comanda vocala pentru aprins lumina

Xiaomi a creat becul inteligent Mi LED Smart Bulb cu un design practic si functional. Becul este realizat din materiale care faciliteaza disiparea rapida a caldurii pentru o utilizare indelungata.

O data ce ai instalat becul in casa, vei da o noua infatisare locuintei datorita multiplelor optiuni de utilizare ale dispozitivului.

Mi LED Smart Bulb are o temperature personalizabila a culorii in intervalul 1700K – 6500K. Ca sa fie mai simplu de inteles, daca setezi temeperatura mai redusa vei avea parte de o lumina calda cu nuante de galben, care este ideala pentru relaxare sau in dormitor cand te pui la somn. Alternativ, poti creste temperatura culorii pentru o lumina puternica alba, ideala de exemplu cand te pregatesti sa-ti incepi ziua in forta.

Interesant este modul Sunrise al becului care simuleaza modul in care lumina soareului isi face treptat loc pe fereastra ta dimineata. Este disponibil si programul Sunset prin care vei aduce la tine in camera atmosfera unui apus de soare relaxant.

Daca ti-ai amenajat un mic ecosistem de dispozitive smart pentru casa, vei integra foarte usor becul creat de Xiaomi. Device-ul este compatibil cu asistentii digitali de la Google si Alexa si poti da comenzi vocale prin care sa stingi sau sa aprinzi lumina. De asemenea, poti seta gradul de stralucire si culoarea luminii tot cu ajutorul asistentului vocal.

Becul poate fi controlat si prin smartphone, iar tot ce trebuie sa faci este sa-l conectezi la reteaua de Wi-Fi a locuinte. Astfel, oriunde te-ai afla, vei putea seta de exemplu stingerea automata a becului daca ai ai uitat sa o faci cand ai iesit rapid pe usa.

Tot din telefon poti alege usor un mod presetat pentru iluminare. Daca vrei sa vezi un film, becul va crea o atmosfera apropiata de cea dintr-un cinema. O lumina calda iti va asigura cateva ore de concentrare daca citesti o carte sau lucrezi de acasa. Pentru petreceri trebuie incercata lumina bogata in culori dinamice.

Avantajul unui bec smart se vede si in factura la electricitate. Mi LED Smart Bulb are un flux luminos de maximum 800 de lumeni asigurata cu o putere de doar 10W. Daca il vei tine aprins aproximativ 3 ore pe zi, becul va functiona mai bine de 20 de ani, potrivit producatorului.

Tehnologia LED pentru folosire indelungata

O varianta cu mai putine tehnologii smart dar fiabilitate maxima este becul LED de la Integral. Acesta este usor de instalat in orice incapere unde vrei sa beneficiezi de o lumina calda cu un consum energetic foarte redus. Becul are o durata de functionare de pana la 15.000 de ore si poate fi folosit cu o temperature de culoare de 2700K. Datorita design-ului discret, va fi usor de integrat in orice tip de locuinta.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici