Review Xiaomi Mi 6

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Compania infiintata in Beijing, a crescut enorm in ultimii ani cu un model de afacere care se pare ca a prins foarte bine la publicul de pe intregul glob: telefoane cu design si specificatii premium la un pret accesibil. In 2014, compania valora 45 de miliarde de $, si desi cresterea companiei a stagnat un pic in ultima vreme, se pare ca nu vor schimba strategia lor de produse.

Si astfel, cel mai recent produs Xiaomi, modelul Mi 6 este din nou un best buy care poate fi un termen de comparatie foarte puternic cu restul produselor de pe piata a unor branduri renumite. Vorbim despre un procesor Snapdragon 835, cu 6GB RAM. Un monstru ai putea spune, care nu poate fi doborat de nici o aplicatie aparuta pana acum si nici una care va aparea in urmatorii cativa ani. L-am testat in Antutu Benchmark si a atins un scor imens de 177326

Constructia telefonului este reprezentat de un corp unibody rezistent la apa. Acesta este realizat in totalitate din sticla curbata 2,5D pe toate partile telefonului, atat partile laterale cat si cea superioara si inferioara. Astfel, telefonul se aseaza foarte bine in mana, iar ecranul de 5,15" inchi este mai mult decat perfect pentru vizualizarea continutului multimedia, mai ales ca are o rezolutie FullHD.

 

Butoanele power si de reglaj volum sunt robuste si nu prezinta niciun fel de joc. Cititorul de amprente este si el unul super-rapid, as zice ca este al doilea cel mai rapid senzor de deblocare prin amprenta, dupa Huawei. Ambele sunt foarte rapide daca faci o comparatie cu cel de pe Samsung Galaxy S8.
Atunci cand vine vorba de sunet, avem un ansamblu stereo format dintr-un difuzor din partea de jos si unul din cel integrat in casca. Pe langa acest lucru, se pare ca cei de la Xiaomi au urmat putin traseul Apple si au scos si ei mufa jack din constructia telefonului, spre tristetea celor care tin inca la conexiunea printr-un conector jack atunci cand vine vorba de muzica.

Un alt punct forte de vanzare a acestui telefon este ansamblul de camere DUAL pe care il putem regasi si pe iPhone 7 Plus. Astfel avem asa: o camera de 12 Megapixeli standard cu o diafragma de f/1.8 insotit de o lentila secundara tip teleobiectiv cu o rezolutie de 12 Megapixeli si o diafragma de f/2.6. Astfel, telefonul poate realiza fotografii cu zoom 2x fara pierderi si poate reproduce efectul de "bokeh".

Iata 2 fotografii realizate cu Xiaomi MI 6.

Si camera principala se descurca bine de tot la tot ce inseamna selfie-uri. Alexandra l-a testat. Smileee :)


Si am ajuns si la baterie. Telefoanele Xiaomi mereu au avut o durata de viata a bateriei crescuta datorita caracteristicilor agresive de optimizare a bateriei. Astfel, timp de 2 zile, nu a trebuit sa ma gandesc la ora la care ar trebui sa ajung acasa pentru a-mi incarca telefonul.

 Si pentru a evita cat mai multe intrebari legate de pret si diferenta acestuia de pe site-ul Xiaomi si de pe site-ul nostru, am sa va raspund punctual la acesta intrebare:

La pretul oficial de achizitie al acestui model, se adauga tva-ul de 19%, costul de transport, de garantie pe teritoriul Europei (este cunoscut faptul ca toate produsele cumparate de persoane fizice din China, US, Orientul Mijlociu sau Australia nu au garantie valabila in Europa). Costul final de pe Quickmobile include, pe langa garantie, si o paleta larga de servicii (posibilitate de plata in rate fara dobanda, drept de retur, livrarea direct acasa a doua zi, posibilitatea de a vorbi cu un operator roman etc.), si, la final, adaosul magazinului. Astfel, daca stai sa le gandesti la rece, e un pret corect pentru tot ceea ce primesti.

In concluzie, Xiaomi Mi 6 este un adevarat monstru in ceea ce priveste specificatiile si performantele sale, dar deghizat intr-un telefon care nu revolutioneaza prin design. Daca iti doresti un smartphone performant, la un pret corect, Xiaomi Mi 6 ar trebui sa iti indeplineasca tot ceea ce cauti. IL GASESTI AICI

Articol scris de Zsolt Kiss

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici