Fa primul pas spre o casa smart!

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Acasa este locul in care te simti cel mai confortabil, in care scapi de griji si te poti relaxa. Dar pentru ca acest lucru sa fie posibil, este important ca acasa sa fie si locul in care te simti in siguranta.

Avand in vedere ca traim intr- lume care se misca super rapid, in care efractiile au devenit mult mai ingenioase, este evident ca sistemele de securitate traditionale sunt oarecum depasite de situatie. Din fericire, exista numeroase solutii accesibile care iti permit sa ai grija de casa si de cei dragi. Important este sa iei decizii…smart.

Legatura dintre confortul casei si agitatia din exterior se realizeaza prin intrare- usa/poarta. Asadar, acesta este primul punct pe care trebuie sa il adresezi cand vine vorba despre securitatea casei tale. Si pana la urma nu este vorba doar despre securitate, ci si despre a-ti face viata mai simpla. Sistemele smart se pot achizitiona chiar si dupa ce ai renovat casa pentru ca nu necesita cabluri suplimentare si alimentare speciala la curent.

Spre exemplu, o inchizatoare smart, cum este cea de la Galaxywind, poate sa inlocuiasca cu succes clanta traditionala. Astfel, poti uita de cheia de la gat, intrucat deschiderea se poate realiza fie cu amprenta, fie cu o cartela, sau o parola. Printre avantajele acesteia se numara atat securitatea sporita, cat si usurinta in utilizare. Nu trebuie sa iti cauti cheia prin geanta sau mai rau, sa iti aduci aminte cu groaza ca ai uitat-o la birou.

Soneria smart Ring este de asemenea o investitie foarte utila, intrucat iti permite sa vezi direct de pe telefon cine suna la usa sau poarta si sa decizi, in consecinta, daca merita sau nu sa te ridici din pat. Chiar si daca nu esti acasa poti sa vezi cine te cauta si chiar sa discuti cu persoana respectiva, datorita microfonului incorporat. Soneria Ring poate functiona fie legata la soneria ta clasica, fie independent, avand o baterie reincarcabila. Astfel, daca alegi sa o instalezi la poarta, nu trebuie sa te stresezi cu privire la cabluri. Bateria rezista intre 6-12 luni, iar soneria este rezistenta la apa. 

De asemenea, poti sa instalezi un senzor pentru usa/geam, care de fiecare data cand usa este deschisa iti va trimite o notificare direct pe smartphone. Astfel, oriunde te-ai afla, vei fi mereu la curent cu ceea ce se intampla acasa. Poti alege intre senzori Smanos sau Galaxywind, care se instaleaza foarte usor, lipindu-se pe usa cu banda dublu adeziva incorporata.

Si bineinteles, gadget-ul care indeplineste un rol major in securitatea casei este o camera de supraveghere, cum este cea de la Hikvision. Aceasta este un indicator clar pentru posibilii hoti ca pui accent pe protectie si ca esti pregatit corespunzator. Camera de supraveghere Hikvision este special conceputa pentru exterior, avand certificarea IP66. Aceasta poate sa filmeze si in conditii de slaba luminozitate, pe o distanta de pana la 50m. Pentru a functiona, camera trebuie conectata la o sursa de curent, iar apoi pentru a vizualiza imaginile, aceasta trebuie sa fie configurata cu un DVR.

De asemenea, este util si un detector de miscare, cum este cel Smanos, dotat cu tehnologie infrarosu si un algoritm avansat care detecteaza miscarile corpului uman. Vei primi o alerta pe smartphone atunci cand este detectata orice miscare, astfel incat sa poti reactiona rapid. Alege un detector cu incarcare solara, astfel incat sa se reincarce usor, cu energie solara.

Daca vrei sa sperii hotii si mai tare, poti instala o sirena de exterior Smanos, care comunica prin frecventa radio cu diversi senzori si atunci cand o alerta este inregistrata, se va declansa o alarma sonora puternica. Crede-ma ca posibilii intrusi nu vor sti pe unde sa fuga mai repede, nici vorba sa-si continue planul de jefuire. Sirena este rezistenta la apa si ofera functie de reincarcare solara.

Aspectul de care trebuie sa tii cont este ca acesti senzori functioneaza cu un dispozitiv central, « creierul » intregii actiuni. Daca alegi sa combini senzori de la brand-uri diferite, trebuie sa ai in vedere ca fiecare brand dispune de propriul dispozitiv central. Un avantaj important este ca toti acesti senzori poti fi instalati cu usurinta chiar de tine, nu necesita o instalare profesionala.

Poate pare complicat la prima vedere sa intelegi cum functioneaza toti acesti senzori, insa crede-ma ca sistemele smart home pot fi adaptate cu usurinta stilului tau de viata si odata ce experimentezi confortul oferit de ele, nu vei putea sa iti imaginezi viata altfel. Gasesti senzorii AICI.

Articol scris de Adina Ananie

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici