Asistentul viitorului este aici si se numeste Alexa

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Cand am cunoscut-o prima oara pe Alexa, m-am gandit ca functioneaza pur si simplu ca o comanda vocala pentru boxa Amazon Echo. Dar dupa cateva minute, mi-am dat seama ca este mult mai mult decat atat.
Pe scurt, Alexa este sistemul de control vocal lansat de catre compania Amazon in 2014, alaturi de boxa Echo. In scurt timp, aceasta a reusit sa cucereasca inimile pasionatilor de tehnologie din intreaga lume. De ce? Iata cateva dintre cele mai interesante lucruri pe care le poate realiza Alexa:


Organizeaza activitatea zilnica
Fie ca este vorba despre adaugarea evenimentelor in calendar sau crearea unei liste de cumparaturi, Alexa functioneaza cu succes ca si un asistent personal. Nu o sa mai ratezi nicio programare la dentist si nici nu o sa te intorci acasa de la cumparaturi cu jumatate din lucrurile de care aveai nevoie.


Te tine informat
Alexa, care sunt ultimele stiri? Sau Alexa, cum va fi prognoza meteo in weekend? Simplu si rapid, afli tot ce te intereseaza.


Socoteste in locul tau
Daca te afli in situatia mea si matematica nu este punctul tau forte, o poti ruga pe Alexa sa te ajute. Care este valoarea lui Pi sau cat este radical din 70 sunt intrebari la care Alexa raspunde fara sa se gandeasca prea mult.

Iti transforma casa intr-una smart
Sistemul Alexa este compatibil cu diverse gadget-uri si astfel poate controla luminozitatea, temperatura sau televizorul.


Este prieten si confident
Sigur ca iti doresti ca cel mai bun prieten al tau sa fie...om. Insa cred ca o sa apreciezi atunci cand esti plictisit sau trist ca Alexa sa iti spuna glume, sa iti cante “La multi ani” sau sa iti spuna “Buna dimineata”. Nivelul de interactiune de care este capabil sistemul vocal de la Amazon este extrem de ridicat, fapt care a contribuit foarte mult la succesul sau.

Pentru orice intrebare, Alexa are un raspuns. Iar daca incerci sa o pui in incurcatura, vei primi probabil un raspuns sarcastic sau amuzant. Incearca si tu sistemul vocal Alexa, care este integrat in boxa potabila Amazon Echo si Amazon Tap. Le gasesti AICI. 

 

Articol scris de : Adina Ananie

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici