Viitorul divertismentului este aici cu OCULUS Quest 2

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Petrecerile, jocurile si filmele pot oferi noi experiente interactive utilizatorilor cu ajutorul realitatii virtuale. Viitorul divertismentului imersiv este aici datorita noului set OCULUS Quest 2.

Oculus spune ca a creat cel mai avansat sistem de VR prin lansarea Quest 2, iar caracteristicile sale tehnice demonstreaza acest lucru. Dispozitivul este echipat cu un procesor Snadragon XR2 Platform, creat special pentru a permite explorarea mediului in formatul de 360°, cu un sunet 3D bogat. Procesorul este ajutat de memoria RAM cu capacitatea de 6 GB.

Insa elementul de baza pentru Quest 2 este display-ul, care in noua varianta are cu 50% mai multi pixeli decat in prima generatie Quest. Capabil sa redea mai multe detalii pentru a recrea lumea cat mai realist posibil, sistemul de VR ofera o experienta premium pentru continutul multimedia.

Pentru a seta Quest 2 cand il scoti din cutie, ai nevoie de un smartphone care ruleaza iOS sau Android pentru a descarca Oculus companion app.

Pentru deplasarea in lumea virtuala vei avea in fiecare mana un controller wireless. Cu acestea vei interactiona cu aplicatiile si jocurile. Totusi, daca esti obisnuit sa folosesti un gamepad, il poti conecta prin Bluetooth la Quest 2.

Daca vrei sa rulezi jocuri de PC pe sistemul VR ai nevoie de un cablu USB de calitate prin care sa conectezi unitatea desktop la Quest 2. Oculus are la vanzare propriul cablu Link, insa poti folosi propria ta varianta.

Pentru ca Quest 2 sa aiba performante foarte bune, iti va trebui un PC cu specificatii tehnice medii. Procesorul va trebui sa fie cel putin un Intel i5-4590 sau un AMD Ryzen 5 1500X la care sa adaugi macar 8 GB de memorie RAM. Sunt compatibile cele mai noi placi video NVIDIA si AMD, insa este bine sa verifici direct pe site-ul producatorului daca placa ta poate rula continut in format VR. Daca indeplinesti toate criteriile tehnice, mai trebuie doar sa descarci aplicatia Oculus PC si sa treci in noua era a gaming-ului.

Platforma Oculus pentru experiente

Cele mai importante jocuri pregatite pentru VR le vei gasi direct in platforma Oculus unde acestea sunt listate sub categoria "Experiences". Ai la dispozitie simulatoare sportive, jocuri de actiune, dar si titluri multiplayer. Daca vrei alte jocuri si ai un cont Steam, vei gasi acolo variante pentru sesiuni indelungate de gaming. Mai nou, chiar si Electronic Arts a inceput sa lanseze jocuri pregatite pentru VR, cel mai recent exemplu fiind Star Wars: Squadrons.

Pe partea de filme, seriale si continut video interactiv, Oculus are un parteneriat cu Amazon. Astfel, iti vei putea crea o atmosfera asemanatoare cu cea de la cinema, in confortul si siguranta propriei tale case.

Universul VR incepe sa devina o optiune atractiva si pentru artistii de top, care cauta noi variante sa fie alaturi de fanii lor. Oculus a inceput sa gazduiasca concerte unde structura scenei si luminile sunt recreate digital cu ajutorul unei tehnologii inovatoare. In lobby-ul digital, fanii care folosesc sistemele Oculus se pot aduna pentru o petrecere inainte de concertul principal.

Ofertele de continut VR devin tot mai numeroase, iar producatorii lucreza non-stop pentru a oferi o experienta imersiva utilizatorilor pasionati de filme, jocuri video sau concerte.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici