Top cele mai cautate branduri de consum din online

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Brandurile puternice creeaza conexiuni stabile cu cumparatorii, inclusiv la nivel emotional, iar brandurile din domeniul tech nu fac exceptie.

Google, Amazon, Netflix, chiar si eBay se afla in topul celor mai cautate branduri din lume. Ne este greu sa ne imaginam viata fara acestea, dar este important sa discutam cum se schimba preferintele publicului in cautarile online.

Acest grafic realizat de Business Financing aduna date colectate pe parcursul a 12 luni din Google Keyword Planner si alte surse, pentru a descoperi care sunt cele mai cautate branduri din online la nivel global.

In Tech We Trust

De departe, in topul cautarilor pe Google se afla…Google. Convenabil, nu-i asa?

Acesta se situeaza in topul cautarilor in 100 de tari, adica in aproape jumatate din numarul total de tari din lume. Cu peste 90 de miliarde de accesari lunare, Google domina intr-un mod fara precedent traficul pe internet.

TOP 3 CELE MAI CAUTATE BRANDURI

  1. Google-100 de tari
  2. Netflix-45 de tari
  3. Amazon-30 de tari

Netflix se afla in topul cautarilor in tari ca Turcia, Brazilia si Coreea de Sud. Singurul brand non-tech care se afla in topul cautarilor este Ikea, pe locul 5, imediat dupa eBay.

Gaming

Cand discutam despre sub-categoriile brandurilor de consum, domeniul gaming este interesant de analizat. Epic Games, creatorul Fortnite si Grand Theft Auto, domina piata cu un avantaj considerabil. Fondata in Potomac, Maryland, compania se situeaza in topul cautarilor in 141 de tari. Nintendo pe de alta parte se situeaza in topuri in 24 de tari, precum Japonia, Haiti si Canada.

Fast Fashion

De la lansarea sa in 1964, Nike s-a dovedit a fi un brand extrem de puternic, iar acum se afla in topul cautarilor in 49 de tari. Este interesant de mentionat ca fondatorul Phil Knight a inceput sa inteleaga cu adevarat importanta crearii unui brand puternic abia dupa ce compania a ajuns la peste 1 miliard $.

H&M are de asemenea o istorie interesanta, de la lansarea in 1947, ajungand in 2020 la 5000 de magazine in intreaga lume. Odata cu pandemia, H&M a decis sa inchida 250 de magazine fizice in 2021 si sa se axeze pe vanzarile online.

Big Macs

Cand analizezi topul celor mai cautate lanturi fast food, se observa ca McDonald’s se afla pe primul loc, urmat indeaproape de KFC, care este preferat in 65 de tari, precum Rusia, Peru si Thailanda. In America, Pizza Hut se afla pe primul loc la cautari.

In concluzie…

Analizand trendurile generale cu privire la cautarile online, se observa ca acestea sunt dominate de catre marii jucatori din America. Desigur, exista si exceptii. In China, motorul de cautare Baidu se situeaza pe primul loc in topul cautarilor. In Vatican, cea mai cautata companie de gaming este BioWare, iar in Kenya cel ma cautat brand este Louis Vuitton.

In ciuda acestor diferente, analizand la nivel global, se pare ca preferintele consumatorilor sunt extreme de similare. Pe masura ce aceste branduri multinationale continua sa se impuna si mai mult in piata, implicatiile asupra consumatorilor sunt interesante de urmarit pe parcursul noului an.

 

Sursa: https://www.visualcapitalist.com/the-worlds-most-searched-consumer-brands/

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici