Specificatiile care fac diferenta intr-un laptop de gaming

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Performanta pe toata linia ar putea fi principala asteptare a unui gamer de la un laptop de ultima generatie, care trebuie sa ofere si durabilitate mai ales daca este folosit intensiv in cele mai recente jocuri.

O varianta atractiva pentru gameri vine din partea ASUS, care a creat un laptop-ul TUF Gaming A15 cu specificatii solide pe partea de procesor, placa video si memorie RAM. Totul pentru o experienta fluida si intensa de gaming.

Laptopul foloseste un procesor AMD Ryzen 9 cu 12 nuclee care poate atinge o frecventa de pana la 4,6 GHz in boost mode. Acesta este completat de un GeForce RTX 2060, placa video care poate reda cele mai fine detalii in jocuri prin sistemul de Ray Tracing in timp real dezvoltat de NVIDIA. Alte configuratii includ procesoare AMD Ryzen 5 sau 7 si placi video NVIDIA din familia 1650/60.

Chiar daca esti extrem de interesat de performanta grafica din jocuri, cu siguranta vei sta cel putin cateva secunde sa admiri frumusetea graficii augmentata de performantele de top ale placii.

Optimizare - game on!

Laptopul poate folosi pana la 32 GB de memorie RAM DDR4 cu o frecventa de pana la 3.200 MHZ. ASUS nu a facut rabat nici cand vine vorba despre calitatea display-ului. TUF Gaming A15 foloseste un ecran cu refresh de pana la 144 Hz, care este perfect pentru jocurile de actiune.

Tastatura este optimizat pentru gaming, iar producatorul spune ca fiecare tasta rezista la peste 20 de milioane de apasari. Pentru o experienta imersiva, iti recomandam sa pornesti una dintre variantele de iluminare RGB.

Asus pluseaza si pe partea audio cu boxe care folosesc tehnologia DTS:X Ultra pentru calitate a sunetului apropiata de cea dintr-un cinema.

O zona critica pentru orice laptop de gaming o reprezinta sistemul de racire, care trebuie sa functioneze in permanenta eficient pentru a proteja componentele pe termen lung. Asus a integrat pe laptopul sau de gaming un sistem de racire complex cu tuneluri care elimina automat particulele de praf si alte impuritati. In carcasa sunt prevazute si trei radiatoare pentru a mentine o temperatura scazuta a sistemului. Orice gamer stie ca un sistem supraincalzit vei incepe sa observi o diminuare a performantei in jocuri. Explicatia este destul de simpla - componentele critice precum procesorul si placa video vor functiona la parametrii mai redusi daca temperaturile de operare cresc prea mult.

Daca pentru tine primeaza experienta excelenta de gaming, este bine sa stii ca TUF Gaming 15 iti pune la dispozitie trei moduri de performanta. De exemplu, in modul turbo laptopul iti va oferi un maxim de performanta, in timp ce modul performance iti garanteaza un echilibru. Daca folosesti laptopul sa vizionezi un serial sau sa trimiti un mail, este indicat sa folosesti modul silentios.

Pe langa performantele superioare din gaming, laptopul puncteaza si la capitolul portabilitate. Acesta este echipat cu o baterie de capacitate mare care iti ofera o autonomie de pana la 12 ore.

Avantajul unui desktop PC, unde poti adauga componente noi, este replicat si in cazul acestui laptop. Vei putea adauga memorie RAM, dar si sa maresti capacitatea de stocare cu un SSD sau HDD extra.

Iti vei putea personaliza laptopul dupa propriul gust si inspiratie. Tot ce tine de iluminare RGB si moduri de performanta poate fi modificat din platforma Armoury Crate.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici