Smart home cu accent pe siguranta familiei

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

O gluma care circula in mediul online, in perioada de izolare la domiciliu, facea referire la activitea celor care se indeletnicesc cu spargerea locuintelor: ce ghinion pe ei! Fiind cu totii acasa, am stat fara emotie ca am putea sa ne trezim cu spatiul nostru intim pradat. Realitatea este ca un astfel de episod afecteaza mult senzatia de siguranta pe care ar trebui sa o simtim cand ne gandim la "acasa" si nu ar trebui sa ne bazam pe prezenta noastra acolo ca sa ne stim bunurile sau familia la adapost.

Din fericire, tehnologia actuala iti permite dezvoltarea unui sistem robust de securitate a locuintei cu ajutorul unor senzori si camere smart, avand in permanenta actualizari privind gradul de siguranta direct pe smartphone.

Camera de supraveghere cu notificari pe telefon

Amazon Cloud Cam te ajuta sa-ti pui la punct un sistem personalizat de securitate cu optiuni de notificare si detectare avansate. Camera cu dimensiuni reduse are un unghi de vizualizare de 120 de grade si va acoperi o suprafata mare din locuinta in functie de locatia aleasa de tine.

Cloud Cam inregistreaza in modul 1080p Full HD si are un sistem special pentru viziune pe timpul noptii. Poti conecta camera cu un smartphone care ruleaza cu sistemul de operare iOS sau Android, existand si varianta de a da comenzi vocale camerei cu ajutorul asistentului digital Alexa.

Cele mai recente actualizari de soft iti permit sa primesti notificari cand camera detecteaza un zgomot specific cum ar fi spargerea unui geam sau latratul unui caine. Incarcarea camerei se realizeaza extrem de usor printr-un port micro USB.

Senzori de securitate usor de instalat

Un set de senzori smart pozitionati in punctele cheie ale locuinte iti vor permite sa dormi mai linistiti, dar si sa ai incredere ca siguranta este cuvantul de ordine in casa si cand esti plecat. XIAOMI a dezvoltat un set de 5 senzori care detecteaza orice miscare la care se adauga notificari in cazul deschiderii usii sau geamului. Poti programa momentul in care luminile ambientale se vor aprinde tot prin intermediul unui senzor.

In centrul sistemului se afla Mi Control Hub, un device pe care il poti lega cu usurinta cu alte gadgeturi prin Mi Home.

Siguranta aerului din locuinta

Aerul pe care il respiri in locuinta este o alta componenta la fel de importanta a sigurantei din casa. Tehnologia vine iarasi in ajutorul tau si iti vei putea instala cu usurinta un purificator smart de aer. Plasmacluster Ion Generator de la Sharp foloseste un sistem inovator care distruge pana la 99,9% din virusii, alergenii si bacteriile din aer. Aparatul va dezodoriza si purifica aerul din orice spatiu, fie ca vorbim de camera in care dormi sau lucrezi, masina personala sau spatiul de la birou.

Recomandare producatorului este sa folosesti purificatorul pentru un spatiu cu volum de pana la 3,6 metri cubi.

Vizor smart la intrare

In locul traditionalului vizor gasit pe usa de la intrarea in locuinta poti instala o varianta smart cu varianta de inregistrare de la BRINNO.

Gadgetul functioneaza ca un interfon cu dimensiuni reduse. Este alimentat cu patru baterii AA si are o autonomie de pana la jumatate de an. Inregistrarile de pe camera pot fi pastrate pe un card microSD cu capacitatea de memorie de pana la 32GB.

Device-ul are un display LCD care iti permit sa vezi cu claritate cine se afla in fata usii si chiar sa faci zoom, contribuind la cresterea sentimentului de siguranta. Echipamentul are un design minimalist si se va integra cu siguranta in ambientul primitor al casei tale.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici