Procesorul Core i9, pariul Intel cu performanta suprema de gaming

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Intel a depasit bariera frecventei de 5GHz cu procesoarele sale din noile generatii, care ofera o experienta imbunatatita in gaming si alte activitati unde performantele tehnice aduc un boost de productivitate.


Daca simti nevoia de un upgrade al PC-ului tau, vei inregistra performante semnificativ mai bune daca optezi pentru un procesor Intel Core i9-10900.

Modelul te va ajuta sa ai o experienta de gaming fluida, alaturi de o placa video puternica din noile generatii. De asemenea, procesorul iti va oferi o experienta superioara daca munca ta implica editare de continut multimedia sau programe profesionale cu consum ridicat de resurse.

Procesorul are 10 nuclee cu 20 de fire de executie, iar frecventa de baza este de 2,80 GHz. Intel a integrat tehnologia Max Turbo, astfel incat frecvena unui nucleu poate ajunge la 5,20 GHz. Performanta maxima o vei avea doar daca ai un sistem de racire care sa faca fata la temperaturile ridicate generate de boost.

Depasirea bornei de 5GHz este mai usor de obtinut prin optiunea Thermal Velocity Boost, prin care procesorul va atinge automat performanta maxima in functie de aplicatia rulata si solutia de racire aleasa de tine.

Avand un TDP de 65W in frecventa de baza, acest model de i9 va functiona si cu un cooler stock, insa daca vrei sa dezlantui cu adevarat puterea procesorului, va trebui sa investesti in racire, inclusiv intr-o carcasa de calitate cu circuite bune de aer. Un upgrade cu totul justificat, am spune.

Procesorul suporta socket-ul FCLGA1200 si este indicat sa alegi o placa de baza compatibila de la unul dintre producatorii consacrati.

Intel Core i9-10900 are si procesor video integrat, insa acesta are performante limitate. Suporta 4K si vei putea rula jocurile cu cerinte tehnice scazute, insa este recomandat sa folosesti o placa video capabila sa faca fata la cele mai noi inovatii din gaming.

Un PC cu noul procesor i9 va rula foarte bine cam in orice scenariu de utilizare obisnuit. Fie ca folosesti calculatorul pentru biroul de acasa, pentru urmarit continut video sau pentru sesiuni de gaming. Calculatorul poate fi utilizat fara probleme de fiecare membru al familiei, raspunzand eficient la cele mai diferite cerinte.


Generatia 10 de procesoare Intel

https://www.quickmobile.ro/laptopuri-si-accesorii/procesoare-pc
Modelul Core i9-10900 face parte din cea generatia a zecea de procesoare Intel, care se adreseaza unui plaje largi de utilizatori.


Daca vrei un PC focusat pe gaming, poti merge si pe varianta unui Core i7, care iti pune la dispozitie opt nuclee si o frecventa maxima de peste 5GHz. Si in acest caz, va conta foarte mult sistemul de racire folosit in sistemul tau.

Procesoarele sunt dezvoltate pe litografia de 14 nanometri, pe care Intel a dezvoltat-o pentru eficienta cea mai ridicata in ultimele generatii. Intel are in plan trecerea la o litografie mai mica, insa pana cand vom vedea noile procesoare vor mai trece cativa ani, iar investitia intr-un model din actuala generatie iti va securiza performanta si in viitor.

Tinand cont de cererea globala mare pe piata procesoarelor, acesta este un moment prilenic sa cumperi un model nou care iti va asigura productivitate constanta pe o perioada indelungata.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici