Pixel 5, noul smartphone flagship Google cu 5G

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Google se alatura listei scurte de giganti americani ai tehnologiei, alaturi de Apple, care lanseaza anul acesta un smartphone compatibil cu noua retea 5G. Mult asteptat de fanii Google, noul Pixel 5 vine cu specificatii tehnice de varf care il fac ideal pentru multitasking, gaming si crearea de continut online de calitate.

Prima linie la update

Noul Pixel vine cu Android 11, cea mai recenta versiune a sistemului de operare mobil detinut de Google. Un alt avantaj apreciat de fanii Pixel il reprezinta prioritatea actualizarilor de sistem oferite telefoanelor Google.

Cu alte cuvinte, in timp ce, pentru utilizatorii altor branduri care utilizeaza android, asteptarea este ceva mai lunga (poate sa se intinda chiar pe cateva saptamani pana la momentul in care pot descarca cea mai recenta versiune), posesorii lui Pixel 5 sunt in prima linie la update.

Pentru Pixel 5, noua versiune de Android aduce imbunatatiri pe partea de camera si autonomie a bateriei, imbunatatind intreaga experienta pentru utilizator.

Pixel 5 este echipat cu un procesor foarte puternic Snapdragon 765G si cu un chip grafic imbunatatit pentru experiente vizuale spectaculoase. Google a adaugat 8GB de memorie RAM, care iti garanteaza fluiditate in timpul utilizarii oricarui tip de aplicatie. Pe partea de stocare, trebuie sa stii ca telefonul are 128 GB de memorie fara posibilitatea de a mari capacitatea fizica. Insa, ai la dispozitie cloud-ul Google, iar daca ai deja acoperire 5G in zona ta, atunci toate imaginile, inregistrarile video si alte tipuri de continut vor putea fi incarcate sau descarcate foarte rapid.

Display mare si sistem de camere superior

Noul flagship Google are un ecran OLED de 6 inci, care iti va reda cele mai fine detalii atunci cand fotografiezi, te uiti la un serial sau incerci un nou joc video. Display-ul protejat de Gorilla Glass 6 are o rata de refresh de 90 Hz care iti garanteaza o imagine fluida la standarde ridicate in orice context.

Pasionatii de gaming trebuie sa stie ca isi pot imbunatati experienta in platforma Stadia daca ataseaza telefonul la un controller special cu sistem de prindere creat de Google.

Pe partea de camere, Pixel 5 este echipat cu o camera principala duala cu letila ultrawide astfel incat tu vei putea face fotografii si filmari cu cadre foarte largi. Poti realiza si fotografii foarte bune tip portret datorita unei tehnologii Pixel care ofera iluminare extra pentru imagini ideale. Google spune ca inregistrarile video in format 4K vor avea un aer de Hollywood datorita optiunii de panoramare cinematica. Pentru selfie-uri ai la dispozitie o camera de 8 MP care isi face treaba foarte bine.

Un asistent digital Google mai intuitiv ca oricand

Pe Pixel 5 vei putea folosi functia de Call Screen, prin care Google Assistant filtreaza apelurile pentru a preveni tentative de spam sau frauda. De asemenea, asistentul Google poate ramane pe linie atunci cand suni la un call center si te va anunta cand un operator uman poate discuta cu tine.

In rest, asistentul Google iti va oferi suport cand trebuie sa-ti faci agenda zilei sau cand trebuie sa controlezi prin comenzi vocale telefonul si aplicatiile.

Google spune ca Pixel previne orice risc de securitate care poate fi generat din apeluri, mesaje, e-mailuri sau link-uri in aplicatii. Sistemul de operare si alte date sensibile precum parolele sau tranzactii financiare sunt mentinute in siguranta datorita chip-ului Titan M.

Daca esti la volan, Pixel 5 are integrata o optiune de urgenta care se activeaza in cazul unui incident rutier. Telefonul poate apela automat serviciul de urgenta.

Vei putea folosi telefonul pana la 48 de ore intr-un singur ciclu de incarcare a bateriei, care are o capacitate de 4080 mAh. Bateria se incarca rapid si o poti folosi si pentru a-ti incarca wireless perechea de casti Pixel Buds.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici