Ochelarii VR, un upgrade intuitiv pentru scoala de acasa

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Experienta educatiei online nu trebuie sa se rezume la privirea unui ecran timp de mai multe ore, cu interactiune limitata cu tema predata. Realitatea Virtuala (VR) aduce o revolutie in industria divertismentului, insa are potentialul de a schimba si modul in care copiii asimileaza noi informatii in domenii diverse. Avem de-a face cu generatia cea mai digitalizata din istoria omenirii, este detaliul care ne poate inspaimanta, dar care deshide portile viitorului intr-un mod spectaculos si apasa pedala de acceleratie, poate, mai mult decat ne-am dori. Cu toate acestea, fara tehnologie, copiii nostri ar fi, azi, mai izolati, mai singuri si mai rupti de rutina scolara. Ne confruntam cu o situatie noua: sta in puterea noastra sa o transformam intr-o experienta de invatare inedita care ar putea revolutiona, de fapt, sistemul scolar la nivel global si national.

Ochelarii inteligenti Rift S VR de la Oculus iti permit sa accesezi o librarie masiva cu aplicatii din sfera educationala. Copiii pot descoperi sistemul solar, anatomia corpului uman sau pot pleca intr-un voiaj virtual prin sistemul nostru solar. Tehnologia avansata utilizata pentru redarea continutului VR contribuie la crearea unei experiente de invatatare inovatoare si plina de provocari.
Sistemul a fost creat pentru gaming, insa aplicatiile specializate pe educatie au preluat anumite facilitati intuititive printr-un proces cunoscut drept ā€˛gamification". Pe scurt, cel mic va acumula noi informatii si deprinderi chiar in timpul sesiunii de invatare si va putea sa utilizeze in scenarii recreate virtual noile cunostinte dobandite.

Conexiune cu un desktop PC sau laptop

Pentru a configura Oculus Rift S va trebuie sa-l conectezi la un PC sau laptop care sa indeplineasca cerinte tehnice minime. Nu vorbim despre specificatii cu costuri ridicate. De exemplu, procesorul va trebui sa fie cel putin un Intel i3-6100 sau un AMD Ryzen 3 1200, in timp ce pe partea video sistemul trebuie sa includa un NVIDIA GTX 1050 Ti sau cel putin o placa video AMD Radeon RX 470. Punctul de plecare pentru memorie RAM trebuie sa fie de 8 GB, in timp ce sistemul de operare va include cele mai recente actualizari din Windows 10.

Specificatiile tehnice recomandate de Oculus pentru folosirea sistemului Rift S nu sunt foarte solicitante. Vorbim de un Intel i5 sau un AMD Ryzen 5, in timp ce placa video trebuie sa fie dintr-o generatie mai noua. Mai mult, Rift S va putea fi gestionat si prin intermediul unei aplicatii create de Oculus pentru iOS si Android.

Toate miscarile transpuse in VR

Dupa ce ai realizat conexiunea cu un calculator, esti mai aproape de intrarea in universul virtual. Toate gesturile tale se vor reflecta in mediul digital cu ajuorul a celor doua controlere Oculus Touch. Astfel, miscarile mainilor si alte gesturi vor fi transpuse in realitatea virtuala. Sunetele le vei auzi foarte bine datorita sistemului Oculus Insight prevazut cu ochelarii smart. Totul se va fixa eficient pe capul utilizatorului datorita unei benzi reglabile.

Distractia de dupa scoala

Dupa cateva ore petrecute in scoala online este cazul timpul pentru o binemeritata pauza pe care o poti petrece tot in realitatea virtuala. Cu sistemul Oculus poti incerca numeroase jocuri, inclusiv simulatoare sport si shootere. Alternativ te poti delecta cu un documentar sau un film de actiune.

Astfel, Rift S poate deveni un dispozitiv atractiv pentru intreaga familie, fiind capabil sa ofere o experienta personalizata de utilizare in functie de gusturile fiecaruia.

Industria realitatii virtuale se afla inca in faza de dezvoltare, dar numeroasele aplicatii dezvoltate deja arata ca investitia intr-un asemenea sistem ne poate pregati pentru educatia si job-urile viitorului.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici