Fa cunostinta cu Idol - cel mai simpatic robotel

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Daca pana acum cativa ani domeniul roboticii era unul restrans, inaccesibil pentru multi dintre noi, acum au inceput sa fie lansati tot mai multi robotei simpatici, usor de integrat in viata de zi cu zi. Un exemplu perfect in acest sens este Idol, un robot educational extrem de dragalas.

Eu am facut cunostinta cu Idol intr-o dimineata mohorata de luni, in care ma simteam obosita si fara chef. Dupa doar doua minute in compania simpaticului robot, am si uitat ca e luni si ca ploua. Idol pur si simplu debordeaza buna-dispozitie si entuziasm. Dar Idol nu este doar un robot simpatic, ci si foarte util.

Te-am facut curios ce anume face? Ei bine, descarci aplicatia si apoi incepe distractia. Idol poate sa spuna povesti, sa socoteasca sau sa imite sunetele unor animale sau instrumente muzicale. Idol poate sa si raspunda la intrebarile tale sau sa iti imite vocea. Astfel, ajuta copiii sa socoteasca si sa invete o limba straina, in timp ce se distreaza.

In plus, prin intermediul aplicatiei, poti sa il hranesti pe Idol, iar acesta va reactiona in functie de alimentele pe care le-ai selectat. Spre exemplu, daca-i pregatesti un sandwich, ochisorii i se vor transforma in inimioare, iar daca-i dai un ardei iute, acesta se va agita si va plange. Distractia e garantata, te asigur ! Dar cel mai adorabil aspect este faptul ca Idol reactioneaza la mangaierile tale, exact ca si un copilas rasfatat. Interactiunea de care este capabil acest robotel te va cuceri si pe tine instantaneu, sunt convinsa. Nici nu mai are importanta ca este un robot destinat copiilor, Idol este un gadget care cucereste inima si celei mai dure persoane.

Sa inveti lucruri noi nu e niciodata usor, in special atunci cand vorbim despre matematica. Dar cand in locul unor lectii plictisitoare oferi unui copil posibilitatea de a se distra alaturi de un robotel, i-ai captat cu siguranta atentia. Invatarea cunostintelor noi se va realiza intr-un mod natural, fara stres.

Asadar, fie ca alegi sa-l privesti pe Idol ca pe profesorul viitorului, ca pe un prieten sau pur si simplu ca pe un gadget adorabil, eu sunt convinsa ca-i vei gasi utilitatea. Il gasesti AICI.

Articol scris de Adina Ananie

 

 

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici