De ce ar fi bine sa-ti asiguri gadgeturile preferate

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Asigurarea unui gadget cu o valoare semnificativa ar putea fi chiar o investitie prin care te asiguri ca vei putea folosi un smartphone sau un laptop pe termen mai lung fara a-ti face griji in cazul unui incident.

Asigurarea tip CASCO din sectorul auto si-a facut loc sub o alta forma si in industria tehnologiei. O asigurare online pentru cele mai importante categorii de gadgeturi este oferita de Quickmobile.ro in parteneriat cu brokerul Marsh.

Polita de asigurare acopera evenimente neplacute cum ar fi dauna accidentala sau furtul unui dispozitiv. Produsul financiar are acoperire internationala cu optiunea de asistenta telefonica permanenta.

Fiecare producator iti ofera o garantie cand achizitionezi un gadget nou, insa pentru a diminua riscurile poti adauga o asigurare care iti ofera mai multa flexibilitate in cazul unor evenimente neprevazute. De exemplu, garantia nu poate fi folosita daca iti este sustras un telefon sau daca il supui accidental la un soc mecanic sau de alta natura.

Poti cumpara serviciul de asigurare in momentul in care achizitionezi un gadget de pe Quickmobile.ro sau ulterior. Trebuie sa stii ca nu vei mai putea sa cumperi asigurarea dupa ce ti-a fost livrat produsul pe care ai vrut sa-l asiguri.

Daca ai de anuntat un incident, va trebui sa anunti broker-ul in maximum 5 zile lucratoare de la data producerii evenimentului neplacut. In cazul unui furt, termenul de notificare este de 2 zile.

Care este pretul unei asigurari de gadget?

Polita poate fi folosita pentru asigurarea a trei categorii de gadget-uri: smatphone, laptop sau tableta. Exista si un simulator de pret pentru asigurarea platibila lunar si anual. De exemplu, un smartphone cu pretul de 4.500 lei va avea un cost lunar al asigurarii de 47,82 lei, in timp ce pretul anual va fi de 573,89 de lei. In cazul unei asigurari incheiate pe 2 ani, pretul lunar scade la 39 lei, in timp ce costul final pentru cei 2 ani este de 936 lei.

Pentru un laptop de 5.000 de lei, pretul asigurarii lunare va fi de 26,09 lei timp de 1 an, iar la asigurarea pe 2 ani costul lunar va fi de 21,74 lei. In cazul unei tablete cu valoarea de 2.000 de lei, costul asigurarii pe 1 an este de 219,12 lei, in timp ce varianta pe 2 ani are un pret de 375,64 lei.

Conditiile de asigurare mai prevad achitarea unei fransize de 430 de lei in cazul producerii unei daune care necesita inlocuirea gadget-ului. Acesta va fi platita de asigurat.

Polita ofera acoperire pentru reparatia sau inlocuirea bunului in caz de distrugere accidentala. Este asigurat si scenariul in care gadgetul este expus la umiditate sau a intrat in contact cu lichide care ii afecteaza functionarea.

Dupa ce ai notificat broker-ul, asiguratorul va analiza cererea de despagubire si daca este validata vei primi un gadget identic sau cu specificatii similare. In cazul in care ai achitat asigurarea pentru 1 sau 2 ani si vrei sa renunti mai repede la contract, asiguratorul iti va returna diferenta de bani ramasa neconsumata.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici