Cum sa-ti creezi un sistem smart home la un cost competitiv

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Cu un buget smart, poti sa-ti creezi acasa un ecosistem eficient de dispozitive care te vor ajuta sa fii in siguranta, sa te relaxezi si chiar sa fii mai productiv daca ti-ai facut un birou in casa. Tehnologia te poate ajuta sa-ti faci casa smart cu o investitie care poate sa creasca si valoarea de piata a locuintei.

Termostatul controlat prin telefon

Google Nest Fog este termostatul de care ai nevoie ca sa-ti eficientizezi consumul de energie in toate anotimpurile. Dispozitivul este compatibil cu majoritatea sistemele de incalzire si racire precum aerul conditionat, bolierul sau pompe de caldura.


Vei putea controla Nest Fog din orice locatie cu ajutorul aplicatiei dedicate pentru smartphone. Vei primi notificari daca termostatul a identificat vreo problema la sistemele de incalzire/racire. Cand nu esti acasa, Nest Fog poate intra automat in sistemul Eco Temperature pentru a conserva energie.

Dispozitivul recunoaste comenzi vocale, si ii poti cere sa creasca sau sa reduca temperatura. La fel de usor, poti seta temperatura de pe telefon, chiar daca nu esti acasa. Google Nest vine cu un display LCD de 2,4 inci care iti va indica cei mai importanti parametri ai locuintei.

Centrul de comanda smart din boxa

Google Nest Hub functioneaza ca o boxa smart cu display mare pe care o poti folosi pentru a pune muzica si pentru a-ti face lista de cumparaturi. Insa aceasta te va ajuta si sa gestionezi dispozitivele smart din casa, inclusiv termostatul, soneria si camerele de securitate.


Device-ul are integrat asistentul digital Google, astfel incat poti da comanda vocala pentru cresterea temperaturii din casa sau pentru stingerea becurilor dintr-o anumita camera: da, ca-n filme, doar ca transpuse la tine acasa. Se simte la fel de cool precum suna!

Cand vrei sa te relaxezi, poti urmari direct pe Nest Hub un film sau poti face streaming de muzica la calitate buna.

Becurile cu 16 milioane de culori

Conceptul ca nicio zi nu seamana cu alta este universal valabil, chiar daca, de cand cu pandemia si cu zilele lucrate de acasa, acestea par sa semene foarte mult intre ele. Conceptul este la fel de adevarat si daca ne referim la becurile Yeelight Smart create de Xiaomi. Poti alege intre 16 milioane de optiuni de culoare pentru lumina, pentru varietate maxima. Desigur, il poti folosi si ca un bec clasic cu lumina alba calda sau rece. Partea fun este ca tu stii ca ai, de fapt, o infinitate de optiuni.


Potentialul becului este descatusat cand il conectezi la aplicatia dedicata. Il poti seta chiar sa sicronizeze lumina cu muzica.

Yeelight Smart are Wi-Fi incorporat si un consum de 6W. Iar performantele sale nu se opresc aici. Producatorul spune ca becul are o durata de viata estimata la peste 20 de ani datorita materialelor performante din care este produs.

Un set de becuri smart pentru toata casa vor schimba cu siguranta imaginea locuintei, mai ales ca vei putea seta din aplicatie culorile pentru fiecare dintre ele. Becul smart este compatibil cu asistentii digitali Alexa, Google si SmartThings.

Priza cu control vocal

Revolutia dispozitivelor care accepta comenzi vocale nu avea cum sa nu includa prizele smart. Amazon a creat un smart plug prin care poti programa dispozitive sa porneasca si sa se opreasca automat. Totul se realizeaza prin aplicatia Alexa si nu vei avea nevoie de un hub smart.


Prizele smart se conecteaza la Wi-Fi si pot fi folosite fara probleme in orice camera. Din aplicatie, vei putea seta orare de functionare si diferite scenarii de functionare cand esti, de exemplu, in vacanta.

Camera cu viziune 360°

Camera de supraveghere RealMe Smart Camera 360° te va ajuta sa iti pastrezi casa in siguranta non-stop. Dispozitivul capteaza imagini la rezolutie mare, inclusiv noptea, si inregistreaza audio la calitate ridicata.


In functie de locul in care o pozitionezi, camera va putea capta imagini aproape din orice unghi, iar imaginile vor fi stocate pe dispozitiv, daca folosesti un card de memorie. Un alt feature care credem ca iti va parea deosebit de simpatic este faptul ca da, camera poate fi controlata usor direct pe de smartphone si se conecteaza la reteaua Wi-Fi. Dispozitivul RealMe te va alerta imediat daca detecteaza voci, micari sau persoane suspecte.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici