Cum alegi un mouse bun pentru gaming

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Pentru un gamer, un mouse bun poate face diferenta intre victorie si infrangere intr-un shooter sau joc RTS (Real-time strategy). Pe langa viteza de click, senzitivitate si butoane suplimentare, conteaza si stilul de manevrare al mouse-ului.

Forma mouse-ului in functie de mana ta

Daca ai un mouse in mana chiar acum, poti observa efectiv modul in care te-ai familiarizat cu el. Daca folosesti mai mult palma pentru prindere, preferi controlul mai precis al device-ului. In cazul in care ai palma arcuita, cu un unghi mai mare intre degete si podul palmei, ai miscari mai dinamice. In fine, daca folosesti excesiv degetele pentru click, ai nevoie de un mouse cu o forma care sa-ti vina in ajutor.

Totul depinde pana la urma si de stilul de joc preferat. Daca esti fan shootere, poate vrei un mouse cu sensibilitate mai mare, in timp ce un RTS solicita mai mult o viteza de click superioara. Butoanele aditionale de pe mouse iti vor prinde bine daca preferi un MMO (Massively Multiplayer Online) sau un RTS.

Ce rata DPI mi se potriveste?

In functie de stilul tau de gaming, este bine sa iti setezi rezolutia DPI de mouse potrivita. Pe scurt, cu cat valoarea acestia este mai mare, vei beneficia de o sensibilitate si precizie superioara pentru mouse. Pe piata gasesti mousi care pleaca de la 1.000 DPI si care pot ajunge la 16.400 DPI.

Daca folosesti miscari ample pentru a muta mouse-ul, te vei descurca cu unul care mai putin de 1.000 DPI. Valorile de peste 1.000 DPI sunt pentru cei care folosesc mana si incheiatura pentru a manevra mouse-ul, nu intreg bratul.

Pentru iubitorii de gaming dar si cei care se multumesc cu o performanta echilibrata, o rezolutie de pana la 10.000 DPI este ideala. Sunt producatori care au venit cu variante de pana la 16.400 DPI, optiuni atractive pentru gamerii profesionisti.

De exemplu, Logitech are in portofoliul modelul G903 care ofera o rata a urmaririi si preciziei de 16.000 DPI si o rata de raspuns de doar 1 milisecunda datorita unei tehnologii inovatoare.

Butoane aditionale si iluminat RGB

Variantele de personalizare a mouse-ului sunt numeroase datorita softurilor speciale pe care marii producatori le pun la dispozitia utilizatorilor. Iti poti seta propriul profil pentru butoanele extra si poti seta iluminatul RGB pentru zone specifice de pe suprafata mouse-ului in functie de stilul tau.

Hyper X are un model entry-level de mouse de gaming (Pulsfire Core) cu iluminare RGB si patru niveluri de luminare. Alternativ, modelul G300S de la Logitech are sapte zone care pot fi iluminate cu culori ajustabile.


Alte optiuni de analizat

Pe langa forma si rata de precizie a mouse-ului, nu ar trebui sa ignori alte elemente care pot influenta experienta de gaming. Textura si materialul din care este realizat mouse-ul conteaza, mai ales daca il folosesti intensiv in jocuri. Conteaza si suprafata pe care vei pune mouse-ul (trackpad sau direct pe birou) sau rigiditatea  butoanelor. Conteza si greutatea finala a mouse-ului pentru stabilitate, insa aici trebuie sa stii ca unii producatori adauga mici greutati ce pot fi detasate daca simti ca iti ingreuneaza utilizarea efectiva in jocuri. Nu trebuie sa ignori nici modul in care conectezi mouse-ul la un desktop PC. Preferi varianta wireless sau clasicul mouse cu fir?

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici