Ce surprize iti ofera un smartphone tip flip

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Telefoanele cu clapeta erau la moda inainte de epoca Instagram si Facebook, insa ulterior tastele au fost inlocuite cu ecrane performante care au inceput sa aiba dimensiuni tot mai mari. Iata ca producatorii au vrut sa faca un reboot la vechiul design si au lansat noi telefoane pliabile care ofera o experienta de utilizare cu adevarat interesanta in ecosistemul Android.

Un smartphone compact pentru spatiu

Un smartphone pliat are dimensiuni similare cu un bloc de notite si il vei putea pune foarte usor in buzunar sau geanta. Avantajul este ca ecranul unui telefon flip nu face rabat de la excelenta in timpul utilizarii asa ca vei castiga spatiu in timp ce folosesti telefonul cam la fel ca inainte.

In plus, miscarea inchiderii si deschiderii clapetei telefonului va fi un exercitiu amuzant, cu anumite nuante de nostalgie in unele cazuri.

In cazul modelului Galaxy Z Flip de la Samsung, display-ul se injumatateste la pliere, insa nu trebuie sa-ti faci griji. Vei vedea in continuare notificari pe un display de pe partea exterioara situat langa camera. Telefonul este realizat din materiale extrem de rezistente care iti vor asigura o utilizare durabila pe termen mai lung.

Un display Flex cu multiple utilizari

Un smartphone pliabil te ajuta sa delimitezi mai bine spatiul de lucru care poate arata cu cel al unui laptop, cu tastatura in partea de jos si ecranul in zona superioara. In modul flex, poti sa ai controlul telefonului in partea de jos, iar pe display-ul in pozitie verticala poti sa rulezi aplicatia preferata, fie ca vorbim de un joc, un film sau un tabel de Excel.

Alternativ, poti utiliza la maximum display-ul de 6,7 inci, iar in modul Multi Active Window poti face multi-tasking. De exemplu, daca in partea de jos ai deschisa o conversatie cu un apropiat care iti cere o poza din telefon, in ecranul superior poti deschide galeria foto si sa-i transmiti direct imaginea, fara alte miscari.

Daca nu ajungi la cinema, te poti bucura de o calitate buna a filmului direct pe telefon. De exemplu, Galaxy Z Flip are un display cinema-grace cu o experienta certificata HDR 10+. Functioneaza la fel de bine pentru seriale sau inregistrarile tale video.

 

Performanta nu este pliabila

Daca mergi pe varianta flip, trebuie sa stii ca performantele tehnice ale telefonului nu se vor injumatati, iar specificatiile sunt similare cu cele ale unui smartphone de top cu display obisnuit. Galaxy Z Flip are un procesor octra-core Snapdragon 855 la care se adauga un chip video Andreno 640 si o memorie RAM de 8GB. Vei putea face livestreaming sau sa urmaresti un serial pe platforma de streaming fara lag sau sa utilizezi mai multe aplicatii simultan.

Terminalul are o camera dual ultra wide de 12 megapixeli cu care poti face inregistrari in format 4K, cu maximul de detalii. In cautarea unui selfie reusit te va ajuta si camera frontala de 10 megapixeli.  Pe partea de stocare, modelul flip de la Samsung vine cu 256GB, iar daca vrei mai multa memorie va trebui sa apelezi la cloud deoarece telefonul nu are un slot pentru extinderea capacitatii. Telefonul are o baterie de 3.300 mAh, suficienta pentru o utilizare intensa timp de o zi.   


Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici