Ce drona luam cu noi in vacanta? Filmari aeriene 4K la cel mai bun pret

Articol scris de Adina Ananie
Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Daca esti interesat de achizitionarea unei drone performante  pe care vrei sa o folosesti nu neaparat in scopuri profesionale ci mai degraba pentru a filma momente unice din concediu sau excursii cu cei dragi, trebuie sa afli mai multe despre drona Xiaomi FIMI X8 SE.

Cu un pret accesibil si specificatii extrem de interesante, pare a fi raportul calitate-pret ideal si un excelent competitor intr-o lume a dronelor care pare a fi monopolizata de puternicul DJI.

Fimi X8 SE este o drona de mici dimensiuni, care cantareste doar 790 grame si are un design compact, pliabil, fiind extrem de usor sa o iei cu tine oriunde. Vine echipata cu o camera cu stabilizare pe 3 axe, iar in ceea ce priveste performantele poate sa filmeze pana la o rezolutie 4K cu 30 cadre pe secunda. Ca si fotografie are o rezolutie de 12 Megapixeli iar in setarile foto poti personaliza formatul fotografiei: 4:3 sau 16:9. Ai la dispozitie setari legate de formatul in care sa fie salvate pozele, balansul de alb, si te poti juca chiar si cu setari manuale.

Si in cazul inregistrarii unui video ai acces la setari precum rezolutie, calitate, balans de alb. Tot in meniul de setari poti sa personalizezi urmatoarele: limita vitezei de zbor, limita distantei de zbor, limita de altitudine sau altitudinea dronei in momentul in care o chemi automat sa aterizeze in locul de unde a decolat. Ba mai mult, poti sa pui interfata de control in beginer mode sau sa treci drona in modul de zbor sport.

Asadar, ai la indemana toate elementele pentru a te familizariza cu conceptul de control al dronelor si chiar daca esti incepator, vei reusi sa realizezi niste cadre de exceptie.

Am testat si modurile inteligente de zbor, care iti sunt foarte utile atunci cand vrei sa optimizezi inregistrarile. Ai la dispozitie modul Waypon prin care poti sa iti setezi o ruta caracteristica pe care vrei o sa parcurga drona automat, Smartrack pentru urmarirea unui obiect, Orbit pentru a face inconjurului unui punct de interest, Tap to fly prin care drona zboara dintr-o locatie in alta la o singura atingere, Dronie pentru o filmare cinematica legata de un subiect, sau modul Spirala  prin care drona se va deplasa sub forma de spirala in jurul unui obiect. Toate acestea fac de fapt ca experienta utizarii dronei sa fie extrem de distractiva. Priveste-o ca jucaria perfecta pentru adultii pasionati de tech.

Trebuie sa stii ca in pachet vei gasi drona, acumulatorul ei, elicele pentru drona + un set de 2 elice de rezerva, telecomanda cu joystickurile, cablul de alimentare, incarcatorul si instructiunile de utilizare. Inainte de zbor, iti recomand sa te asiguri ca bateria dronei si telecomanda in sine sunt incarcate.   E bine sa mergem pe siguranta. Drona poate zbura pana la o inaltime de 500 de metri si la o distanta de 5 km conform datelor oferite de producator. Trebuie sa stii  ca aceste date depinde foarte mult de conditiile in care zbori si de modul in care folosesti drona. Bateria cu o singura incarcare iti ofera pana la 33 de minute de zbor, insa drona isi va calcula mereu nivelul bateriei necesar pentru a se intoarce in locul de unde a decolat.

In concluzie, daca iti doresti o drona performanta insa mai vrei sa ramai si cu bani de un concediu cu familia, noi iti recomandam drona Xiaomi FIMI X8 SE.

O gasesti AICI.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici