Apple ne arata viitorul sanatatii cu noul Watch 6

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

O serie de tehnologii noi de monitorizare a sănătății se găsesc în Watch 6, cel mai recent smartwatch lansat de Apple la mijlocul lunii septembrie. Gadgetul folosește senzori revoluționari care măsoară nivelul de oxigen din sânge și poate realiza chiar și o electrocardiograma a utilizatorului, aducând mai aproape de consumatori instrumente care susțin o viață sănătoasă.

Senzori în tandem cu aplicație dedicată pentru sănătate

Apple Watch Series 6 are un spate de cristal redesenat în care sunt grupate LED-uri și fotodiode care te ajută să aflii în timp real care este nivelul de oxigen din sânge. Acesta este un indicator de luat în calcul pentru prevențaa infectării cu noul coronavirus, dar și în cazul altor boli pentru care monitorizarea permanentă este estențială.

Algoritmii Apple inteprtretează datele furnizate de senzori și calculează culoarea sângelui, care indică și nivelul de oxigen.

Pentru a folosi aceast tool invator va trebui să setezi opțiunea Blood Oxygen din Health app de pe iPhone după care vei putea să o folosești și pe smartwatch. Având Watch 6 la mână, deschizi aplicația și nu-ți miști mâna timp de 15 secunde. În acest timp te poți uita la ceas, iar la final vei primi interpretarea rezultatului. Totul va fi salvat în Health app, care îți permite să păstrezi o evidență a datelor și să observi, de exemplu, cum evoluează anumiți parametri ai sănătății tale în timp.

Îți poți măsura nivelul oxigenului din sânge dacă ești interesat de starea ta fizică sau dacă vrei să-ți îmbunătățești starea de bine. Rezultatul optim este de 95-99%, deși unele persoane au un nivel al oxigenului în sânge sub 95% fără probleme.

Totuși, trebuie menționat că ceasul nu este un dispozitiv medical, iar dacă vrei analize mai detaliate va trebui să discuți cu medicul tău.

Un ECG din amprentă

Cea de-a șasea generație Apple Watch aduce îmbunătățiri și aplicației care poate realiza o electrocardiogramă a utilizatorului. Pentru a-ți măsura ritmul cardiac cu ajutorul ceasului trebuie să urmezi câțiva pași simpli. Întâi trebuie să activezi opțiunea ECG din Health app disponibilă pe iPhone-ul tau. Ulterior, deschizi aplicația pe smartwatch și timp de 30 de secunde ții un deget pe butonul Digital Crown de pe Watch 6. Vei primi un rezultat și ai opțiunea de a adăuga simptome în cazul în care simți că este ceva în neregulă. Electrocardiogramele pot fi salvate în Health app, ceea ce înseamnă că le poți arăta foarte ușor unui doctor. Interesant este că ceasul îți va trimite notificări dacă observă un ritm cardiac neregulat.

Date precise când faci sport

Noul Apple Watch Series 6 vine cu un ecran mai luminos care îți permite să vezi clari notificări și alte informații chiar dacă faci sport într-o locație cu lumină extrem de puternică. Ceasul îți va calcula pulsul, durata activității și distanța parcursă, însă poate deveni chiar și antrenorul tău personal. Noul smartwatch va putea fi folosit cu serviciul Fitness+ care va deveni operațional în următoarea perioadă. Pentru motivație suplimentară când faci sport, poți asculta cele mai noi hit-uri cu Apple Music sau te poți delecta cu un podcast sau un audiobook.

Iar funcționalitățile Apple Watch 6 nu se opresc aici. Poți vorbi la telefon și să dai mesaje, dar și să faci plăți și să obții informații de la asistentul digital Siri.

Noul smartwatch folosește la maxium funcționalitățile din ecosistemul de aplicații Apple și răspunde unei tipologii de utilizatori sofisticați care apreciază tehnologia de vârf cu o interfață intuitivă și curată.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici