Jonas - un gadget care te fereste de ploi

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Nu este enervant, ca de fiecare data cand vrei sa fii precaut si iti iei umbrela cu tine, se intampla sa nu ploua si sa fie o zi senina si placuta? Si asta nu-i nimic, in comparatie cu acea situatie cand doar o data uiti si tu sa iti iei umbrela si ajungi acasa ud din cap pana-n picioare. 

Aplicatiile meteo de pe smartphone-urile noastre ar trebui sa impiedice acest lucru, insa nu intotdeauna le verificam inainte sa iesim din casa. Poate ar fi bine sa ne punem un soft reminder pentru asta, dar recent am testat ceva care ne-ar putea scuti de situatii neplacute, ploi neasteptate sau coafuri stricate.

Opus One este o umbrela inteligenta creata de o echipa de fosti ingineri de la Samsung. Are o structura rezistenta si un design chiar amuzant as putea spune. Se pare ca inginerii au adaugat pana si unei umbrele putina personalitate si au transformat-o intr-un “mustacios” cu palarie si papion. Partea cea mai interesanta, este ca nu va mai trebui sa-ti verifici constant telefonul pentru a sti daca vei avea nevoie de o umbrela.

Aceasta functioneaza intr-un mod foarte simplu. Se conecteaza la telefon prin Bluetooth, iar prin intermediul aplicatiei descarcate gratuit (Opus One Smart Umbrella Jonas) vei fi informat despre prognoza meteo. De fapt, manerul umbrelei va fi “meteorologul” tau. Daca il misti putin va aparea o lumina rosie care iti indica ca va ploua in curand, in timp ce lumina verde iti spune ca poti pleca linistit de acasa fara umbrela.

Si pentru ca nu cumva sa-ti uiti umbrela prin cafenele sau diferite locuri, aceasta dispune de o alerta sonora care va aparea instantaneu pe telefonul tau, inainte de a disparea conexiunea Bluetooth. Acelasi lucru se va intampla si in cazul in care smartphone-ul tau a fost cel lasat in urma.

De asemenea atunci cand exista un apel telefonic, mesaj sau e-mail, manerul umbrelei va vibra discret pentru a te antentiona. Iar pentru a putea face toate aceste lucruri, ai nevoie de 4 baterii tip AAA. 

Daca iti doresti si tu o umbrela inteligenta, o gasesti AICI.

Articol scris de: Andreea Hirb

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici