Trucuri pentru a-ti incarca telefonul mai rapid

Articol scris de Adina Ananie
Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Cu totii ne-am aflat macar o data in situatia de a avea la dispozitie doar 15 minute pana sa iesim din casa, iar bateria telefonului sa arate debusolant doar 1%! Nu e cazul sa disperi, exista cateva trucuri simple prin care bateria se incarca mai rapid, iar seara ta in oras e salvata.

Daca telefonul tau suporta Fast Charging, esti un norocos. Pur si simplu il incarci cu un incarcator Fast Charge. Daca telefonul tau nu dispune de aceasta functie, trebuie sa fim inventivi si sa aplicam cateva trucuri:

Ofera-i o pauza

Shutdown

Cand un dispozitiv activ este pus la incarcat, exista inevitabil aplicatii din background care incetinesc procesul de incarcare. Conexiunea wifi, apelurile, mesajele sau orice alta aplicatie continua sa foloseasca bateria telefonului, incetinind astfel procesul de incarcare. De aceea ar fi bine sa inchizi telefonul atunci cand vrei sa se incarce mai repede. Pe display va aparea procesul de incarcare, asadar nu iti face griji ca nu vei sti cand incarcarea este completa.

Mod avion

O alternativa mai simpla la inchiderea telefonului este trecerea pe mod avion. Reteaua este elementul care cheltuie cel mai mult bateria, asa ca o simpla trecere pe mod avion, va rezolva problema. Nu vei putea primi mesaje sau apeluri, dar vei reduce mult timpul de incarcare, si pana la urma asta era scopul, nu ? Un studiu arata ca timpul de incarcare este cu 25% mai rapid daca telefonul este in mod avion.

Cu ce incarcam?

Modul in care incarci telefonul este un factor decisiv. Atunci cand te grabesti, foloseste intotdeauna incarcarea la priza si nu la un port USB. Incarcarea la priza ofera un output dublu fata de incarcarea la lapop sau la incarcatorul de masina.

Alege incarcatorul potrivit!

Poti sa inchizi telefonul si sa-l conectezi la priza si apoi sa astepti linistit o minune, daca  incarcatorul pe care il folosesti nu este de calitate, procesul va dura mai mult decat e cazul. Atat adaptorul de priza, cat si cablul trebuie sa fie compatibile cu telefonul tau. Aici gasesti o varietate de adaptoare, inclusiv cele care ofera functie Fast Charging, de 2A, cum este incarcatorul Celly. Iar in ceea ce priveste cablurile, poti sa alegi intre cele cu mufa Lightning, cele cu micro-UBS sau Type-C, in functie de telefonul tau. De asemenea, poti alege intre diverse materiale si lungimi, si foarte bine ar fi sa ai cate un cablu in geanta, acasa, la birou si in masina. Astfel, oricand vrei sa iti incarci smartphone-ul, vei fi pregatit.

Asadar, cand timpul e limitat, acum stii ce ai de facut pentru ca smartphone-ul tau sa se incarce mult mai rapid. 

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici