Trucuri pentru a imbunatati semnalul Wi-Fi acasa

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Daca mai demult se spunea ca ACASA e acolo unde ti-e sufletul, acum ACASA e acolo unde Wi-Fi-ul se conecteaza automat. Dar nu e suficient sa se conecteze, ideal ar fi sa aiba si un semnal bun, pentru a te bucura de filme, seriale si jocuri fara intreruperi. Iata cateva sfaturi (si gadget-uri) care sa te ajute sa imbunatatesti conectivitatea Wi-Fi acasa.

1. Repozitioneaza routerul

Daca semnalul Wi-Fi este slab, primul lucru pe care trebuie sa il verifici este pozitia router-ului. Daca acesta este situat prea aproape de perete, acest lucru poate cauza interferente ale semnalului. Asigura-te ca router-ul este amplasat cat mai in mijlocul camerei, la o inaltime de minim un metru de podea. Verifica de asemenea ca antenele routerului sa fie bine insurubate si sa fie indreptate pe o raza cat mai ampla.

In plus, orice aparat care are in interior un motor sau genereaza un semnal electromagnetic poate afecta functionarea router-ului. Evita sa pozitionezi routerul langa televizor, cuptor cu microunde sau alte aparate electronice.

2. Schimba routerul

Daca simti ca ai facut tot ce era posibil pentru ca semnalul Wi-Fi sa fie unul bun, dar acesta tot nu coopereaza, e timpul sa schimbi routerul. E posibil ca acesta sa fie vechi sau pur si simplu sa nu faca fata nevoilor tale. Eu iti recomand Routerul de la Tp Link. Este compact, dar este si suficient de puternic.

 

Dotat cu standardul 802.11ac, router-ul TP-Link este de 3x mai rapid decat dispozitivele ce folosesc standardul N si ofera transfer de date wireless de pana la 733Mbps, ceea ce il face alegerea ideala pentru folosirea mai multor aplicatii simultan. De asemenea, routerul are mai multe moduri de utilizare (Router, Hotspot, Range Extender, Client, si Access Point) si este perfect pentru a fi luat si in calatorii. Cred ca esti de acord cu mine cand zic ca un router masiv, care acapareaza mult spatiu, nu este obiectul de decor pe care ti-l doresti. Asta e si motivul pentru care ti-am recomandat un router mai compact, care nu te va deranja din punct de vedere vizual.

3. Apeleaza la un truc

Gadget-urile care imbunatatesc semnalul Wi-Fi sunt eroii zilei si vin in cele mai neprevazute forme. Pun pariu ca atunci cand ai luat decizia de a-ti schimba becurile acasa nu te-ai gandit ca un bec ar putea sa joace si rolul de amplificator wireless. Dar becul SENGLED LED Boost Matte exact asta face! Si nu are nevoie de cabluri suplimentare sau adaptoare de retea. Pur si simplu infiletezi becul intr-o dulie tip E27, descarci aplicatia Boost si conectezi gadget-ul cu ajutorul routerului Wi-Fi. Becul este compatibil cu majoritatea tabletelor, smartphone-urilor sau calculatoarelor, care suporta Wi-Fi IEEE 802.11b/g/n si o viteza standard de 2,4GHz. Becul Sengled are doua antene incorporate, reusind sa ofere o viteza de maxim 300Mbps.

Pentru ca momentele de relaxare pe canapea, cu pizza si serialul preferat sa fie cu adevarat perfecte, ai nevoie de net bun. Gadget-urile pentru a obtine asta sunt disponibile AICI.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici