Tot ce trebuie sa stii despre Iphone 6S

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Iphone 6S este modul in care compania Apple intentioneaza sa pronunte cuvantul “succes” in acest an, chiar daca designul telefonului nu este diferit fata de modelul anterior. Pana la urma nu se numeste Iphone 7.

 

CEO-ul companiei, Tim Cook spunea ca tot ceea ce conteaza este in interiorul acestui terminal. Acest lucru se aplica si versiunii Iphone 6S Plus. Cozile de asteptare vor fi lungi in data de 25 Septembrie in fata magazinelor Apple , fiind data de lansare a noului terminal si tocmai de aceea pre-comenzile sunt puternic incurajate de producator.

Iata cateva imbunatatiri aduse noului terminal Apple:

 

Carcasa durabila

Anul trecut compania Apple a fost atacata pe acest motiv, incat terminalele proaspat-lansate aveau o problema cu carcasa. Tocmai din acest motiv, Ip hone 6S are o durabilitate mai mare multumita aluminiul de serie 7000. Directorul executiv al companiei, Phil Schiller a declarat ca acesta este un nou tip de aluminiu, care este utilizat si in industria aerospatiala. Telefonul ultra-subtire poate fi purtat acum in siguranta si in buzunarul din spate, desi nu se recomanda. Totodata s-au adus imbunatari sticlei ce protejeaza ecranul, creata printr-un process dublu de schimbi de ioni.

 

Culoare noua

Iphone 6S va fi disponibil intr-o noua culoare, astfel langa cele existente: argintiu, auriu si space gray se adauga si culoarea Rose Gold.  Desi cu ochiul liber Iphone 6S arata exact ca si versiunea anterioara, dimensiunile sunt ceva mai mari cu cateva fractiuni de milimetri: 0.2mm in grosime, 0.1mm in latime si 0.2 mm in inaltime.

 

3D Touch

Urmatoarea generatie de multi-touch este numita 3D Touch, confirmand toate zvonurile pana la conferinta de presa Apple si va fi implementat pe noile iPhone-uri. Ce reprezinta? E asemenea unui “click dreapta” pentru iPhone 6S rezultatul acesteia fiind o fereastra de tip pop-up transparenta ce apare de fiecare data cand se aplica putin presiune ecranului. De exemplu, in cadrul aplicatiei de e-mail nu va fi nevoie sa parasesti Inbox-ul pentru citirea unui e-mail. Acesta tehnologie va schimba si experienta de gaming pe aceste dispozitive, dezvoltatorii avand posibilitatea de a profita in deplin de aceasta imbunatatire in aplicatiile lor interactive.

 

Camera noului iPhone

In cele din urma si camera va fi imbunatatita cu un nou senzor de 12 MegaPixeli. Ambele versiuni dispun de acelasi senzor de focalizare pixel-filled, insa doar versiunea mai mare, iPhone 6S Plus are stabilizare optica a imaginii pentru fotografii si clipuri video.

Putem inregistra videoclipuri la calitate 4K, cu 8 milioane de pixeli prin camera principala. Camera frontala va fi acum de 5MP si un flash TrueTone simulat de catre ecranul Retina care va fi de 3 ori mai luminos decat in mod normal. Acest Retina Flash este ideal pentru iluminarea in medii intunecate pentru un selfie perfect.

 

Mai performant ca niciodata

Apple sustine ca navigarea pe internet prin Wi-Fi este de doua ori mai rapida atunci cand se utilizeaza noul Iphone 6S. Asta inseamna  ca de acum inainte va trebui sa dati vina pe router-ul de acasa daca internetul o sa aiba probleme cu viteza de trafic.

Mai important este ca  specificatiile noului terminal include noul procesor A9 care are incorporat un coprocessor M9. Nu este asa rapid asemenea chipului Pro iPad A9X,  dar este destul de rapid pentru un telefon nou fiind cu 70% mai rapid decat Iphone 6 si un GPU cu un plus de performanta de 90% fata de versiunea anterioara.

Coprocesorul M9 are rol de urmarire a activitatii pe terminal si permite asistentului virtual  Siri un mod de ascultare permanent, astfel vom putea sa strigam “Hey Siri” chiar daca terminalul nu e la incarcat.

 

Durata de viata a bateriei

Nu exista nici o diferenta in durata de viata a bateriei fata de versiunea anterioara. Este aceeasi :14 ore de convorbire si 11 ore de redare video HD continua. Dar asta nu inseamna ca si capacitatea bateriei este aceeasi. Astfel bateria noului iPhone este de 1715 mAh in loc de 1,810 mAh de anul trecut.

Cum se mentine aceeasi durata de incarcare cu o capacitate mai mica? Foarte simplu: Modificarile hardware si de asemenea noul iOS9 au un consum de energie redus.

 Merita sa faci un upgrade la noul iPhone 6S?

Lasand la o parte noua culoare introdusa si “S”-ul greu de pronuntat de la sfarsit si luand in considerare calitatea de constructie a acestuia, calitatea camerei, performantele si tehnologia 3D Touch introdusa, noul Iphone 6S este un terminal demn care merita trecut pe lista de cumparaturi in viitorul apropiat.

 

 

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici