Descopera super-puterea fiecarui smartphone

Articol scris de Zsolt Kiss
Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Chiar daca telefonul tau poate tine evidenta tuturor apelurilor, mesajelor si email-urilor primite sau trimise, poate sa iti spuna numarul exact de pasi pe care i-ai parcurs intr-o singura zi si tine evidenta tuturor fotografiilor, de ce sa il menajezi si sa nu ii dai cateva sarcini in plus, prin care sa iti usureze viata?

Fa-ti o favoare si foloseste super-puterea fiecarui smartphone. Foloseste-l ca si un organizator de zi-cu-zi pentru a-ti reaminti intalnirile, sarcinile si programul tau. Urmareste pasii de mai jos si iti promit ca va fi mult mai usor pentru tine, la fel de usor cum ai zice..."smartphone".

1. Cand te gandesti la ceva, noteaza pe o "ciorna"

Ti s-a intamplat vreodata sa iti vina o ideea cand te asteptai mai putin, ti-ai propus sa o ti minte pana mai tarziu, iar apoi ai uitat complet de ea?

Instaleaza-ti pe smartphone una din aplicatiile tip To-Do List si ia o notita rapida atunci cand iti vine o idee in minte. Astfel, vei avea mereu la indemana toate ideile geniale care iti vin in minte.

Bonus: Majoritatea aplicatiilor iti permit sa distribui lista ta de To-Do, asa ca nu trebuie sa le faci toate singur. Distribuie unui prieten lista ta si poate iti va da o mana de ajutor.

2. Un memento pentru ce ai nevoie

Toate telefoanele au deja o aplicatie calendar integrata in sistemul lor de operare, astfel incat trebuie doar sa il utilizezi in avantajul tau. Configureaza-ti pe calendar un memento pentru programul de zi cu zi. Programeaza-ti intalniri, aniversari, seri de film si iesiri cu prietenii, fara ca sa omiti vre-un eveniment important.

Bonus: Multe calendare iti permit sa adaugi o locatie pe harta pentru fiecare memento in parte si poti programa o alarma personalizata ca tu sa pornesti la timp la fiecare intalnire.

3. Un contabil personal 24 din 7

Gestionarea cheltuielilor si economiilor este una dintre cele mai importante sarcini, dar majoritatea dintre noi o facem in stilul clasic - vrem sa le tinem minte pe toate.
Incearca o aplicatie de gestionare a banilor si la sfarsitul fiecarei luni vei sti cat ai cheltuit si pe ce anume.

BONUS: Aplicatiile de gestionare a banilor au o gama larga de caracteristici precum: memento-uri personalizate sau limitare a bugetului lunar. Rasfoieste si testeaza mai multe aplicatii pentru a vedea care ti se potriveste cel mai bine nevoilor tale.

4. Back-up-ul e prietenul tau

Oricat de mult ne deranjeaza sa recunoastem, e nevoie doar de o mica problema pentru ca telefonul nostru ne "taie" accesul la continutul digital. Pana in prezent cei mai multi dintre noi avem cate un telefon de back-up, mai putin performant care nu poate sa ia locul smartphone-ului principal.

Exista o multime de aplicatii de back-up disponibile si dureaza foarte putin pentru a seta unul si pe smartphone-ul tau. Astfel poti economisii ore pretioase in care incerci sa iti copiezi datele pe un alt telefon.

BONUS: Gaseste-ti o aplicatie de back-up, care iti permite sa setezi tu partitia unde iti va fi stocata copia de rezerva, astfel incat poti evita ca aceasta sa iti ocupe memoria telefonului in mod inutil.

5. Si inca un organizator pentru "organizatorul" tau

Daca telefonul tau are putina memorie, nu alege stergerea amintirilor si fotografiilor din acesta. De ce sa nu stergi aplicatiile care nu iti mai sunt de folos? Rasfoieste lista de aplicatii instalate pe smartphone si sterge-le pe cele care nu iti mai sunt de folos. Astfel si smartphone-ul tau va fi mult mai bine organizat.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici