Telefon furat? Iata ce trebuie sa faci!

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Stii momentul acela de panica majora cand vrei sa scoti telefonul din buzunar si descoperi cu groaza ca NU E!!!? Si incepi sa te agiti si sa cauti peste tot, sa refaci in minte traseul de dimineata, incercand sa iti amintesti cand a fost ultima oara cand l-ai folosit. 

Keep calm, my dear. Exista solutii pentru fiecare persoana suficient de ghinionista incat sa isi piarda smartphone-ul sau mai rau, sa-i fie furat. Si pentru ca lumea se imparte in doua mari categorii: fani iOS si fani Android, am pregatit cate o solutie pentru fiecare.

Apple

Dispozitivele Apple dispun de functia Find My iPhone, pe care o poti utiliza pentru a localiza de la distanta smartphone-ul tau ratacit sau furat. Atentie insa! Functia trebuie sa fie deja activata pe telefonul respectiv in prealabil si acesta sa fie conectat la internet. Asadar, primul pas pentru a-ti recupera telefonul pierdut trebuie facut chiar dinainte de a-l pierde.

Conectandu-te de pe orice laptop la contul tau iCloud, poti sa vezi exact locatia telefonului si daca este in apropiere sa-l faci sa sune pentru a-l putea localiza mai rapid.

In plus, poti activa Modul Pierdut si sa blochezi de la distanta telefonul cu o parola din patru cifre sau poti sa stergi toate datele stocate. De asemenea, poti sa faci ca un mesaj sa apara pe ecranul telefonului, cu detalii privind modul in care poti fi contactat. Daca ai noroc si iPhone-ul tau este pierdut, nu furat si este gasit de o persoana care doreste sa ti-l restituie, aceasta actiune este super folositoare.

In cazul in care nu ai activat dinainte functia Find my iPhone, posibilitatile de control de la distanta sunt mai restranse. Ceea ce poti sa faci este sa modifici parola id-ului tau Apple, pentru a te asigura ca nu poate fi folosit de catre alte persoane.

Android

Utilizatorii Android pot sa isi gaseasca telefonul pierdut/furat prin intermediul Android Device Manager, care functioneaza in mod similar cu varianta iOS. Trebuie sa te inregistrezi in prealabil si apoi poti sa stergi sau sa blochezi dispozitivul de la distanta sau sa il faci sa sune puternic pentru a-l gasi mai usor daca se afla in apropiere. Pentru a localiza dispozitivul, poti accesa Google Maps, selectezi data si ora si poti sa vezi locatia sa.

Ca si in cazul Apple, telefonul trebuie sa fie conectat la internet si sa fie pornita functia de localizare. Daca nu cumva lucrezi la CIA, fara ca telefonul sa fie conectat la internet nu poti sa realizezi aceste functii.
Utilizatorii Android au inca o optiune, aplicatia Android Lost, care permite citirea mesajelor de pe telefon, localizarea acestuia, redirectionarea apelurilor, blocarea telefonului si multe altele.

In concluzie, daca ti-ai pierdut telefonul, nu e cazul sa disperi. Evolutia tehnologica permite in acest moment realizarea diverselor actiuni fie pentru a gasi telefonul, fie pentru a-l bloca de la distanta. Iti doresc totusi sa nu fii niciodata nevoit sa recurgi la sfaturile de mai sus. :)

Articol scris de: Adina Ananie


Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici