Stabilizatoare de telefon-moft sau necesitate?

Articol scris de Adina Ananie
Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Stabilizatoarele sunt gadgeturi care si-au facut intrarea relativ recent in lumea tech, dar care au avansat rapid, iar acum pare ca toata lumea le foloseste. Poate le consideri alternativa mai scumpa a unui selfie stick, dar asta e complet fals. Nu au doar un rol de sustinere a telefonului pentru ca toata gasca sa apara in cadru, ci aduc un plus de valoare continutului.

O sa iti explic mai multe!

Ce este?

Un stabilizator este un gimbal pe 3 axe care anuleaza in cazul filmarilor efectul de miscare cauzat de alergare, pedalare pe bicicleta sau pur si simplu mers. Asadar, daca vrei sa filmezi momentul in care copilul tau invata sa mearga pe bicicleta si tu alergi pe langa el, un gimbal asigura ca acea filmare va fi stabila si clara.

Cand l-ai folosi?

Smartphone-urile au, deseori, pe langa rolul clasic, si cel de camera foto/video cu care surprindem momentele importante din viata noastra. Si chiar daca nu suntem vloggeri/bloggeri, ne place sa impartasim cu prietenii nostri virtuali cea mai buna versiune a noastra. Asta presupune si sa fim atenti la calitatea imaginii, iar un gimbal joaca un rol important. Nimeni nu vrea sa vada filmari in care imaginea pare ca fuge mai repede decat tine, iar atunci cand vorbim de un proiect business, cu atat mai mult. Pentru ca un stabilizator de telefon il poti folosi atat pentru scop personal (vacante cu familia), cat si pentru proiecte si prezentari business. Asadar, daca temerea ta cea mai mare era legata de ocazia cu care sa il folosesti, nu te ingrijora. Odata ce vezi cum se foloseste si cat de bune sunt rezultatele, il vei folosi foarte des.

Asta ma aduce la un alt punct important. E usor de folosit? Da! Telefonul se monteaza in locul special destinat si se ajusteaza astfel incat sa stea cat mai stabil. Gimbalul se balanseaza in functie de greutatea telefonului, iar manerul de prindere este in general extrem de confortabil.

Orice gimbal functioneaza alaturi de o aplicatie, pe care o descarci din Google Play sau App Store, iar apoi pur si simplu urmezi pasii de acolo. E intuitiv, nu e fizica cuantica, asta pot sa iti garantez.

Spuneam initial ca un gimbal nu se compara cu un selfie stick. Iata doua functii importante care demonstreaza acest lucru.

Fie ca alegi Zhiyun Smooth 4 sau DJI Osmo Mobile 2, cele mai bune gimbaluri de pe piata, ai la dispozitie functia de urmarire a subiectului. Asadar, daca sa zicem subiectul esti tu, si vrei sa te filmezi aratand un truc cu skateboard-ul, activezi functia, iar gimbalul si implicit telefonul se vor misca dupa tine, astfel incat sa fii mereu in cadru. De asemenea, ai la dispozitie functia Timelapse, care permite inregistrarea pe o durata mai lunga de timp si procesarea acesteia inr-un clip scurt. Poti, spre exemplu, sa filmezi procesul de inflorire a unei flori sau miscarile norilor. Fotografiaza peisaje impresionante cu functia Panorama care iti permite sa imbini mai multe fotografii intr-una singura, pentru un efect impresionant. 

Adevarul este ca un gimbal iti deschide multe optiuni, iar in caz ca pana acum nu v-ati dat seama, da, recomand acest gadget. Am testat atat Zhiyun Smooth, cat si DJI Osmo Mobile 2, si pot sa spun ca imi plac amandoua si le recomand.

Decizia e a ta! Le gasesti pe toate AICI!

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici