Special pentru SPORTIVI: 3 Smartwatch-uri de TOP

Articol scris de Adina Ananie
Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Cand esti sportiv de performanta, nu te multumesti cu nimic mai putin decat podiumul. Tocmai de aceea, am sa trec si eu direct la prezentarea celor mai bune trei smartwatch-uri pentru sportivi, adica acele modele care inteleg efortul pe care tu il depui sa fii cel mai bun si te motiveaza la fiecare pas. O sa te las pe tine care dintre ele merita aurul.

Garmin Fenix 5x

Garmin este probabil una dintre cele mai cunoscute brand-uri cand vine vorba de smartwatch-uri pentru sportivi. Garmin Fenix 5x este recomandarea mea de azi si consider ca poate sa satisfaca si cele mai dure exigente.

 

Cei de la Garmin au inteles perfect ca fiecare tip de antrenament te solicita in mod diferit, si de aceea ceasul dispune de functii specifice pentru ciclism, alergare, inot, golf etc. Si pentru fiecare tip de activitate sportiva poti accesa numeroase functii suplimentare, inclusiv modul in care te recuperezi dupa efort. Un alt aspect interesant este ca ceasul include functia Harti, care contine harti recreationale complet color pentru Europa preincarcate. Modul de "Harta in jurul meu" afiseaza locatii din apropiere pe o interfata grafica usor de inteles, care simplifica orientarea in medii necunoscute. Functia Group Track permite monitorizarea locatiei prietenilor tai, in timp ce LiveTrack permite ca acestia sa iti urmareasca aventurile in timp real. Sa iti mai spun si ca masoara ritmul cardiac24/7? Cred ca se subintelege.

Apple Watch 3 Nike Edition

Un parteneriat cum e Apple-Nike e greu de surclasat. Este A MATCH MADE IN HEAVEN, adica o potrivire perfecta, a carui rezultat nu are cum sa fie altfel decat un succes.

 

Toate performantele celei de-a treia editii Apple Watch se completeaza cu un design special gandit pentru sport. Apple Watch 3 Nike Edition are un procesor dual-core cu pana la 70% mai performant decat editiile precedente si WatchOS 4, un sistem de operare mai intuitiv si mai inteligent, care se traduc intr-o utilizare foarte placuta. Unul dintre cele mai importante elemente ale Apple Watch 3 este senzorul de masurare a ritmului cardiac. Acesta este acum capabil sa masoare ritmul cardiac in timpul efortului, dar si in timp de repaus, astfel incat sa stii exact cum reactioneaza corpul tau la efort. Mai mult decat atat, atunci cand se inregistreaza o valoare mare a ritmului cardiac in timp de repaus, fapt care poate fi considerat ingrijorator pentru sanatate, smartwatch-ul te va anunta imediat. Valorile inregistrate sunt afisate pe display, langa ora. Un element pe care il vei intalni doar la ceasurile Apple este Activity Rings, acele cercuri deja faimoase, care iti arata cat de activ ai fost pe parcursul zilei  si care te inspira sa faci cat mai multa miscare. Ca sportiv, cu siguranta nu vei avea nicio problema sa atingi obiectivele zilnice, dar iti garantez ca iti va face placere sa iti vizualizezi progresul zilnic. Iti mai spun ca ceasul e rezistent la apa, iar cureaua imbunatateste ventilatia datorita perforatiilor formate prin compresie. 

Samsung Gear Sport

 Nu puteam sa nu includ in lista si modelul creat de Samsung pentru sportivi, si anume, Gear Sport. Include peste 60 de tipuri de exercitii explicate pas cu pas, astfel incat vei putea vizualiza direct pe display-ul ceasului care este pozitia corecta in realizarea diverselor tipuri de exercitii. Imi place si pentru ca te ajuta si din punct de vedere al dietei, astfel ca poti cu ajutorul ceasului sa urmesti atat progresul tau sportiv, cat si dieta alimentara. Si cum in viata unui sportiv cele doua elemente sunt complementare pentru un rezultat perfect, Samsung Gear Sport are un mare bonus.

Cu siguranta fiecare dintre aceste modele merita sa le studiezi mai in detaliu, sa le testezi si sa te convingi ca iti pot optimiza antrenamentele. Care este preferatul tau?

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici