SAMSUNG GALAXY S7 ACTIVE ESTE PE DRUM! IATA CE AR PUTEA ADUCE ACEST SMARTPHONE:

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Acum o saptamana, au aparut mici zvonuri, legate de dezvaluirile lui Evan Blass, despre posibilia aparitie a smartphone-ului Samsung Galaxy S7  Active. Avand in vedere ca ultimele trei modele de Galaxy S au fost toate insotite ulterior de editia Active, ne indoim ca de data asta inginerii de la Samsung sa nu o faca din nou.

Cu siguranta, multi dintre voi stiu ce inseamna sufixul "Active" in dictionarul Samsung: rezistenta ridicata la apa si praf pe langa care putem adauga o certificare de calitate militara(MIL-STD-810G). Iar daca nu sunteti familiarizati cu acesti termeni, vrem sa ii explicam pentru cei care isi doresc pe langa performantele unui smartphone si o constructie robusta a acestuia.

Certificarea IP si ce inseamna aceasta

Conform dezvaluirilor, acest nou model va sosi cu siguranta cu certificare pentru rezistenta la apa si praf de standard IP68 regasit anul trecut si pe modelul S6 Active. Dispozitivele cu certificare IP6 X sunt mai mult decat rezistente la praf, constructia lor nepermitand patrunderea in interior a unei particule de praf macar. A doua cifra -  IPX 8 - reprezinta gradul de protectie al dispozitivului in cazul unei submersii complete si continue in apa. Imbinand cele doua proprietati se obtine certificarea IP68.

Dispozitivele cu aceasta certificare sigur sunt rezistente la praf, dar nu sunt complet imune la apa. Rezistenta la apa este limitata la o adancime maxima de 1,5 metri timp de 30 de minute. Cu nici un pic mai mult. Acesta este cel mai inalt nivel de protectie in cazul unui smartphone, certificarea IP X 9K fiind rezistenta si la temperaturi foarte ridicate si jeturi de apa de inalta presiune – foarte putin probabile pentru un smartphone.

Standardul MIL-STD-810G

De certificarea IP sigur foarte multi dintre voi au auzit, dar cum ramane cu standardul militar MIL-STD-810G? Acest standard a fost pus in aplicare in 2008, inlocuind-ul pe MIL-STD-810F si reprezinta o selectie de proceduri care scot in evidenta modalitatea in care ar trebui sa fie unele produse testate. Acesta a fost adoptat de catre Departamentul Apararii al SUA si este utilizat pentru a certifica produse de uz militar. Este o certificare serioasa si include un set de teste pe care unii producatori, precum Samsung, ar dori sa le foloseasca pentru a-si testa produsele. Nu e obligatoriu ca produsele sa treaca acest test in totatilate: de exemplu LG V10 este certificat militar MIL-STD-810G doar din punctul de vedere al socurilor/cazaturilor, spre deosebire de Galaxy S6 Active care acopera pana la 20 de categorii diferite din aceastra certificare. Cateva dintre ele ar fi:

-presiune joasa/presiune inalta

-temperaturi scazute/temperaturi inalte

-socuri de temperatura

-radiatie solara

-umiditate

-nisip si praf

-vibratii

-socuri balistice.

 

Cu alte cuvine, ne asteptam ca si Samsung Galaxy S7 Active sa fie pe putin la fel de rezistent ca si modelul anterior.

 

Bateria

Unul dintre cele mai bune motive pentru care utilizatorii au optat pentru Samsung Galaxy S6 Active a fost bateria de capacitate mai mare. In comparatie cu Galaxy S6 cu un acumulator de 2550 mAh, S6 Active avand un acumulator cu o capacitate de 3500 mAh, fapt care demonstreaza conform testelor o crestere de 68% a eficientei acesteia.

Avand in vedere acest precedent, este destul de probabil ca Samsung va opta pentru o capacitate mai mare a acumulatorului, poate una mai mare de 3500 mAh avand in vedere ca noul Samsung Galaxy S7 are un acumulator de 3000 mAh. Aceasta caracteristica ar atrage cu siguranta atentia utilizatorilor care isi doresc un smartphone flexibil atunci cand vine vorba de durata de viata a bateriei.

In concluzie , Samsung Galaxy S7 Active cu siguranta va fi o surpriza pentru public. Lansarea acestui model ar putea avea loc chiar in luna iunie, perioada in care a fost lansat si modelul S6 Activ anul trecut.

Pana ce se lanseaza noul model, la QuickMobile aveti disponibil noile modele Samsung Galaxy.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici