SAMSUNG DEX – UN ALTFEL DE ACCESORIU PENTRU NOUL S8

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Daca ati incercat vreodata sa pregatiti o prezentare, sa studiati anumite documente sau contracte de pe un dispozitiv Android veti sti ca, in unele cazuri, poate fi destul de dificil. De fapt, aceasta este una dintre problemele cele mai frecvent intalnite la sistemul de operare Android.

Dar Samsung spera sa rezolve aceste probleme de productivitate cu un sistem nou, si anume Samsung DeX, disponibil pentru noul smartphone Galaxy S8. Compania descrie DeX ca o „solutie“ pentru a imbunatati productivitatea, cu scopul de a „reduce necesitatea de a transporta mai multe dispozitive de calcul“.

Ideea este ca odata conectat la monitor prin intermediul statiei de andocare DeX, noul smartphone S8 devine propriul tau computer si iti ofera o experienta de desktop completa. Veti fi capabil sa rulati programe adecvate pentru desktop cum ar fi Microsoft Word si Adobe Acrobat Reader, toate accesibile printr-o interfata personalizata.

Practic interfata pentru Dex are un buton de Start in care gasesti aplicatiile de pe telefon si le poti accesa cu usurinta. Astfel poti rula numeroase programe in acelasi timp, poti schimba usor intre ferestre si poti sa vezi paginile web exact ca si pe un computer.

Injong Rhee directorul tehnic al companiei Samsung, a declarat:

 „Am dezvoltat Samsung DeX cu gandul la acei oameni dependenti de telefoane,  pentru a le putea oferi o experienta de desktop convenabila si flexibila”.

Dock-ul are dimensiuni mici, o forma circulara si isi gaseste loc usor pe orice birou. Include doua porturi USB pentru mouse si tastatura, un port HDMI pentru a se conecta la un smart TV si un port Ethernet fiind alimentat de un port USB tip C. Samsung DeX are chiar si un ventilator de racire, special incorporat pentru a mentine smartphone-ul la o temperatura optima in timpul utilizarii.

Unele lucruri sunt mai usor de facut de pe un desktop, cum ar fi trimiterea unui e-mail, vizualizarea unor fotografii sau a unor clipuri video, editarea pozelor si multe altele. Si asta este ceea ce va ofera Samsung DeX, o experienta desktop si posibilitatea de a fi mult mai creativ, productiv si informat. Ba mai mult, gadget-ul actioneaza ca si un incarcator pentru smartphone-ul tau.

Daca te-a impresionat si ti-l doresti, il gasesti AICI.

Articol scris de Andreea Hirb

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici