ROBOTI CONTROLATI CU SMARTPHONE-UL: GADGET-URILE EDUCATIONALE

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Suntem intr-o continua evolutie si cu cat tehnologia avanseaza, cu atat si noi trebuie sa tinem pasul cu inovatia. Si chiar si cei de varste mai mici au acces din ce in ce mai mult la acest val de evolutie. Chiar si in domeniul educational s-au introdus tot mai multe dispozitive care ajuta la dezvoltarea si comunicarea celor mici , tocmai din acest motiv va vom prezenta top 3 roboti care pe langa divertisment ajuta la educatia copilului tau.

1. UbTech Jimu – Robotelul Do-It-Yourself
Ubtech JIMU ( ceea ce inseamna "blocuri de constructie" in mandarina) este un kit de constructie bloc facut pentru copii de la varsta de 8 ani+. Kit-ul este format din diferite blocuri, elemente de fixare, conectori, servomotoare programabile si alte parti ca atunci, cand unele dintre ele sunt ansamblate impreuna poti crea un robot pe care sa il pui in miscare. In functie de kit-ul ales poti construi un copil, o girafa, un dinozaur, si multe alte tipuri de animale care pot fi controlate prin cadrul aplicatiei instalate pe telefon.
Acest gadget a fost creat pentru a stimula creativitatea copiilor si pentru a le trezi interesul in construirea si controlarea propriilor roboti. Jucandu-se cu acest kit isi dezvolta sistemul de invatare in STEM ( Stiinte, Tehnologie, Inginerie si Matematica) si isi dezvolta diferite abilitati de creativitate.

2. Sphero SPRK+
Nu exista nici o regula care spune ca a invata ceva nou nu poate fii distractiv. Robotul Sphero SPRK imbina pasiunea copiilor pentru jucarii cu bucuria de a invata cum sa controleze un robot. Cu ajutorul aplicatiei Sphero instalata pe smartphone-ul tau vei putea controla cu usurinta robotul, vei putea alege culoarea preferata pentru iluminarea acestuia si vei putea evita obstacolele din calea ta. SPRK este destul de simplu pentru a fi potrivit pentru incepatorii de toate varstele, dar destul de sofisticat pentru a fi interesant si pentru programatorii priceputi. Timpul de functionare al bateriei este de pana la o ora, iar timpul de incarcare este de aproximativ 3 ore.

3. Ubtech Alpha 1S

Alpha 1S este un robot umanoid, cu potential de dezvoltare si folosit in cea mai mare parte pentru amuzament, dar, cu ajutorul aplicatiei Alpha 1, disponibila gratuit atat pentru sistemele Android, iOS, sau pentru PC, poti accesa intreaga gama de actiuni pe care le poate intreprinde robotelul inteligent. Astfel, acesta are aplicatii din diverse domenii, precum educatie, gospodarie, amuzament, comert si media. Este un robot perfect pentru utilizatori incepatori si intermediari, facandu-l o companie deosebit de placuta chiar si pentru copii.
In aplicatia sa, ai posibilitatea de a programa 3D miscari noi pe care robotelul tau le poate invata foarte rapid, utilizand doar o conexiune Bluetooth. Pe langa miscarile predefinite, poti sa ii indoi sau rotesti mainile si picioarele, inregistrand fiecare miscare in aplicatie. La final, robotelul va reda miscarile noi invatate, in ordinea in care l-ai programat si la viteza setata. O modalitate foarte buna pentru novici sa invete programarea de baza, cu ajutorul unui program intuitiv si simplu.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici