REVIEW : Apple Homepod

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Ca si consumatori de lucruri smart, vrem gadget-uri din ce in ce mai complexe, iar marii producatori fac tot posibilul sa ne ofere asta. Este si cazul boxelor inteligente, un segment din ce in ce mai popular, din care Apple nu putea sa lipseasca.

Homepod este prima boxa lansata de Apple, a fost anuntata din 2017, iar acum ca am testat-o, pot sa iti spun si punctul meu de vedere. Am sentimente mixte legate de ea, e un fel de relatie love-hate, pentru ca sunt lucruri care imi plac foarte mult, dar si cateva aspecte care cred ca ar trebui imbunatatite.

CE ESTE

Homepod e o boxa inteligenta, care pe langa functionalitatea unei boxe clasice, iti ofera si functii smart, prin intermediul Siri. Este un fel de mariaj intre o boxa portabila si un asistent digital, pe care eu o consider o uniune de succes.

BINE DE STIUT: Ca si restul produselor Apple, functioneaza doar cu dispozitive Apple, asa ca daca nu esti fan, cu siguranta boxa nu e pentru tine. Dar daca gigantul din Cupertino este marul tau preferat, atunci da, o sa iti placa si Homepod.

NE PLACE:

Conectarea: Homepod este de departe boxa pe care am instalat-o cel mai simplu dintre toate pe care le-am testat. Si asta pentru ca are cipul W1 (cel din Airpods), asa ca tot ce trebuie sa faci este sa apropii iPhone-ul de boxa si acestea se vor conecta automat. Este vorba asadar de o configurare care dureaza mai putin de un minut si care se incheie cu salutul lui Siri care te indeamna sa incepi sa o testezi.

Calitatea audio: In ceea ce priveste sunetul, boxa Apple e o surpriza placuta. Se aude clar, are bass puternic si chiar ofera auditii de succes. Boxa are sapte tweetere, fiecare cu propriul amplificator. Cipul A8 are algoritmi avansati care analizeaza muzica, regleaza frecventele joase si adapteaza acustica pentru cea mai buna experienta audio.

Designul: Eu sunt o fana a gadget-urilor minimaliste, asa ca Homepod e exact pe gustul meu. Are forme rotunjite si un finish cu tesatura tip plasa, care mie imi place. In partea de sus a boxei gasesti suprafata cu touch screen pe care o poti folosi pentru a ajusta volumul sau pentru a schimba melodiile.

NU PREA NE PLACE:

Cum era de asteptat, daca vrei ca Siri sa iti puna melodiile pe care i le ceri tu, trebuie sa ai un cont Apple Music sau melodii in libraria iTunes. Pentru Spotify, radio sau alte aplicatii, va trebui sa te descurci in stilul clasic, prin Airplay.

Aptitudinile Siri in ceea ce priveste smart home sunt mai limitate decat cele ale Alexei de la Amazon. Poti folosi Homepod pentru a controla diverse gadget-uri din casa, dar cu conditia ca acestea sa fie compatibile cu Apple HomeKit. Deci daca vrei ca Siri sa iti controleze TV-ul, luminile sau termostatul, trebuie sa te asiguri ca esti fan Apple pana la capat si ai in casa gadget-uri compatibile cu HomeKit. Totusi, daca aceste elemente nu le ai, poti sa o intrebi pe Siri elemente legate de prognoza meteo, stiri sau Maps. 

IN PLUS: Poti sa trimiti mesaje prin intermeidul Siri sau sa setezi remindere. 

VERDICT

Homepod e un gadget de nisa, nu o sa placa tuturor, dar nici nu e cazul. Fanii Apple vor aprecia calitatea audio si faptul ca Siri e din ce in ce mai interesata si interesanta. Sunt convinsa ca viitoarele update-uri o sa faca experienta si mai buna, asa ca da, ne place Homepod si o recomandam. Boxa Homepod e disponibila AICI.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici