MARSHALL- Povestea brandului care a cucerit legendele rock`n`roll

Articol scris de Adina Ananie
Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

De la legende ale muzicii la simpli pasionati, sunetul Marshall a fascinat milioane de oameni din intreaga lume. Jimi Hendrix, Muse, Gorillaz, Justin Timberlake sau Lana del Rey sunt cateva dintre numele sonore care aleg sistemele de sonorizare Marshall. Care este istoria incredibila a acestui brand?

A fost odata…

In 1923 s-a nascut Jim Marshall, cel care avea sa puna bazele companiei. Suferea de o boala a oaselor, asadar si-a petrecut marea majoritate a copilariei in spital. Cu scop terapeutic, incepe sa ia lectii de dans, dar descopera in schimb pasiunea pentru muzica. Incepe sa cante la tobe, si la finalul anilor ’30, deja canta la nivel profesional. Dupa 20 de ani de experienta, Jim se hotaraste ca e momentul sa isi deschida propriul magazin cu specific audio, pe care il numeste Jim Marshall and Son.

Jim vindea diverse instrumente muzicale, dar la insistenta clientilor si din dorinta proprie de a crea ceva mai bun, in 1962 produce propriul amplificator, cunoscut sub numele Number One. In prima zi, primeste deja 23 de comenzi, acesta fiind cu adevarat inceputul succesului nebun care va urma.

Au urmat modele noi, mai galagioase, mai compacte si mai performante. Iar cand legendarul Jimi Hendrix a inceput sa prezinte in concertele sale sonorizarile Marshall, compania si-a cimentat numele in domeniul audio.

Compania Marshall se aventureaza intr-o zona noua in 2010, lansand propria linie de casti audio. A facut asta din dorinta de a-si extinde publicul si de a face calitatea audio mai accesibila.

50 de ani mai tarziu

In 2012 s-au implinit 50 de ani de la infiintarea companiei, iar sarbatorirea a fost in stil clasic..cu o noua surpriza: Marshall lanseaza o serie de boxe audio pentru casa. Hanwell si Stanmore au fost primele modele si si-au primit numele dupa anumite locatii importante in istoria Marshall. Au urmat alte modele interesante, precum Killburn, Woburn sau Acton.

Ce au in comun produsele Marshall?

PASIUNEA! Pasiunea pentru muzica se resimte in fiecare creatie Marshall, fie ca e vorba de amplificatoarele performante care sustin concerte pe marile scene ale lumii, fie ca este vorba de boxele audio din livingul tau de acasa. Entuziasmul cu care Jim Marshall descoperea muzica si pasiunea pentru calitate, sunt aspecte care 56 de ani mai tarziu inca dicteaza tonul in creatiile Marshall.

Pe noi ne-au cucerit iremediabil boxele Marshall cu al lor aspect rock’n’roll care te fac sa te simti rockstar in propria casa si sunetul demn de profesionisti.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici