Interviu despre tehnologie cu Lucian Popescu

Articol scris de Zsolt Kiss
Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Lucian este un om de radio entuziast, de 26 de ani si vlogger pasionat de tehnologie. Scoate un episod pe saptamana si mereu spune o poveste cool. In timpul liber e aproape non-stop pe InstaStories si din cand in cand mai joaca baschet.

  1. Care este primul device pe care pui mana dimineata si ce faci cu el?

Telefonul  - si primul lucru pe care ll fac e sa intru pe Instagram, Facebook, YouTube. Apoi opresc alarma. Haha! Glumesc! Dar sa stii ca printre primele lucruri pe care le fac dimineata e sa intru pe Insta, Facebook si YouTube sa dau un scroll.

  1. Descrie-mi cum crezi ca ar arata o zi din viata ta fara telefon.

N-ar fi un capat de lume. Am mai ramas fara telefon in ultimii 10 ani. M-am descurcat. Ma intrebi daca as vrea? N-as vrea. Telefonul ma ajuta in tot ce fac, si-mi convine sa-l am in buzunar, dar nu imi depinde viata de el. Stii ce zic?

  1. Ce device-uri folosesti ca sa iti faci vlogul? (filmare, editare etc)

Filmez cu o camera mirrorless Sony A6000, despre care am vorbit si intr-un vlog. E cea mai potrivita camera pentru mine. N-are flip screen si nici nu-mi trebuie, pentru ca daca ar avea, m-as uita numai in el. Obiectivul camerei e un 16-50 mm, microfonul e unul tot de la Sony si un mini-trepied Manfrotto. Nu am un set-up foarte scump, cred ca m-a costat adunat pana in 4000 de lei.

  1. Ce ti-ar placea sa ai (pentru vlog) si de ce?

Trebuie sa-mi cumpar in curand un laptop pe care sa pot sa editez, pentru ca planuiesc sa incep sa calatoresc mai des si vreau sa fac vlogul in timp ce fac asta. Mi-ar mai placea sa filmez cu un stabilizator, dar nu e neaparat o prioritate. Mai am multe de invatat filmand "handheld".

  1. Esti pasionat de sporturi pe roti, din zona de smart vehicles! Care e piesa de rezistenta din echipamentele pe care le ai?

Sunt super entuziasmat  de fiecare data cand vad ceva electric si pe roti. Sunt super pasionat de tot ce inseamna skate (longboard, cruser, pennyboard, electric skateboard, etc). Nu am o piesa de rezistenta pentru ca nu detin deocamdata vreun smart vehicle. Am un longboard clasic pe care imi face placere sa-l iau cu mine peste tot.

  1. Te vezi intr-o casa smart? Crezi in beneficiile IoT (Internet of Things) a gadgeturilor conectate intre ele si controlate de pe smartphone?

Da! Dar poate doar partial smart. Recunosc ca-mi plac lucrurile traditionale. Cand spun partial smart spun ca as accepta un Nest in casa, dar nu si un asistent care sa-mi controleze fiecare colt. Cam asta ar fi proportia.

  1. Care crezi ca este cel mai inutil gadget lansat in ultimul an?

De fiecare data cand vad ca se lanseaza o noua tableta, imi spun ca e cel mai inutil gadget al vremurilor noastre.

  1. Care ti se pare cel mai revolutionar?

Skateboard-ul electric. Clar!

 

Intrebari fulger:

1.Skate clasic sau electric?

Clasic dar mai ales electric!

2.Boxe wireless sau sistem audio?       

Boxa wireless. E mult mai practica

3.Android sau IOS?

iOS! Clar

4.Cloud sau privat server?

Cloud.

 5. Battlefield 1 sau Counter?

FIFA HaHa!

 

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici